X

До уваги суддів, яким відновлено кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді

12.08.2024

Комісією 12 серпня 2024 року відновлено кваліфікаційне оцінювання суддів на відповідність займаній посаді, яке передбачає складання іспиту.

Звертаємо увагу, що іспит проводитиметься Комісією за правилами, які діяли до набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедур суддівської кар’єри», та відповідно до Порядку проведення іспиту та методики встановлення його результатів у процедурі кваліфікаційного оцінювання, затвердженого рішенням Комісії від 04.11.2016 № 144/зп-16 (у редакції рішення Комісії від 13.02.2018 № 20/зп-18 зі змінами).

Із графіком іспитів можна ознайомитись за посиланням (графік також розміщено у рубриці «Графіки оцінювання» підрозділу «Оцінювання» розділу «Діяльність» офіційного вебсайта Комісії).

Іспит проводитиметься у приміщенні Комісії за адресою: м. Київ, вул. Генерала Шаповала, 9.

Тривалість стадій іспиту:

- анонімне письмове тестування – 120 хвилин;

- практичне завдання – 300 хвилин.

Виконання практичного завдання здійснюватиметься із використанням комп’ютерної техніки.

Мінімально допустимий бал іспиту – 50 відсотків від максимально можливого бала у разі набрання суддею:

50 і більше відсотків від максимально можливого бала за складення анонімного письмового тестування;

50 і більше відсотків від максимально можливого бала за виконання практичного завдання.

Реєстрація на іспит – з 08 год 30 хв до 09 год 00 хв у визначений для судді день.

Для реєстрації необхідно мати при собі паспорт громадянина України.

Початок складення іспиту – 09 год 15 хв.

Із правилами складення іспиту можна ознайомитись за посиланням (правила складення іспиту також розміщено у рубриці «Правила складення іспиту» підрозділу «Оцінювання» розділу «Діяльність» офіційного вебсайта Комісії).

З основами тестових запитань можна ознайомитись у рубриці «Тестові запитання» підрозділу «Оцінювання» розділу «Діяльність» офіційного вебсайта Комісії.

Зі зразками практичних завдань можна ознайомитись у рубриці «Зразки практичних завдань» підрозділу «Оцінювання» розділу «Діяльність» офіційного вебсайта Комісії.