X

За участі членів Комісії відбулося друге засідання Керівного Комітету Плану дій Ради Європи для України

06.06.2024

05 червня 2024 року відбулося друге засідання Керівного Комітету Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та відбудова», організоване Офісом Ради Європи в Україні за сприяння Міністерства закордонних справ України. Вищу кваліфікаційну комісію суддів України представили заступник Голови Комісії Руслан Сидорович та член Комісії Олег Коліуш.

Йшлося про поточний стан реалізації Плану дій, результати, отримані протягом 2023–2024 років. Обговорено нагальні потреби, спроможності та пріоритетні напрями співпраці на 2025–2026 роки відповідно до визначених Планом дій цілей та завдань з акцентом на сприяння вступу України до Європейсього Союзу та поступовій адаптації українського законодавства до стандартів Європейського Союзу.

Стосовно правосуддя та верховенства права План дій, зокрема, передбачає узгодження нормативно-правових актів у галузі прав людини з положеннями Європейської конвенції з прав людини та прецедентним правом Європейського суду з прав людини.

Під час сесії з правових питань представники різних органів влади виступили, з-поміж іншого, з доповідями про здобутки та засвоєні уроки за такими напрямами співпраці, як конституційне право і правосуддя, підтримка системи правосуддя, боротьба з корупцією, економічною злочинністю та кіберзлочинністю.

Руслан Сидорович зазначив, що Комісія розраховує на подальшу підтримку Ради Європи щодо впровадження стандартів Ради Європи у конкурсні процедури, а також у процедуру кваліфікаційного оцінювання діючих суддів, що сприятиме пришвидшенню європейської інтеграції України.

У заході взяли участь делегація Секретаріату Ради Європи на чолі з Директором Директорату координації програм Ради Європи Клаусом Нойкірхом, Голова Офісу Ради Європи в Україні Мачей Янчак, представники центральних органів державної влади, громадянського суспільства та інші стейкхолдери, залучені до реалізації проєктів Ради Європи в межах Плану дій.

Джерело фото: Укрінформ