X

138/зп-24

Назва документа: 
Рішення
Дата створення документа: 
22.05.2024
Дата надходження документа: 
22.05.2024
Джерело інформації: 
Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Галузь: 
Суддівське врядування
Тип, носій: 
Текстовий документ
Вид документа: 
Рішення
Форма зберігання: 
Паперова
Місце зберігання: 
Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
22.05.2024
138/зп-24
Про затвердження у нових редакціях програм іспитів для кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів і таксономічних характеристик анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у пленарному складі:

головуючого – Руслана СИДОРОВИЧА,

членів Комісії: Михайла БОГОНОСА, Людмили ВОЛКОВОЇ, Віталія ГАЦЕЛЮКА, Ярослава ДУХА, Романа КИДИСЮКА, Олега КОЛІУША, Руслана МЕЛЬНИКА, Олексія ОМЕЛЬЯНА, Андрія ПАСІЧНИКА, Романа САБОДАША, Сергія ЧУМАКА (доповідач),

розглянувши питання про затвердження у нових редакціях програм іспитів для кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів і таксономічних характеристик анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів,

встановила:

Рішенням Комісії від 29.12.2017138/зп-17 затверджено документи, необхідні для проведення іспитів у межах кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів, а саме: Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих загальних судів, що спеціалізуються на розгляді кримінальних справ, і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих загальних судів, що спеціалізуються на розгляді кримінальних справ; Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих загальних судів, що спеціалізуються на розгляді цивільних справ, і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих загальних судів, що спеціалізуються на розгляді цивільних справ; Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих господарських судів і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих господарських судів; Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих адміністративних судів і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих адміністративних судів; Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних судів з розгляду кримінальних справ і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних судів з розгляду кримінальних справ; Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних судів з розгляду цивільних справ і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних судів з розгляду цивільних справ; Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних господарських судів і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних господарських судів; Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних адміністративних судів і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних адміністративних судів.

У зв’язку зі змінами в законодавстві Національною школою суддів України (лист від 15.05.2024 № 17-01/1159) передано Комісії актуалізовані проєкти програм іспитів для кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів і таксономічних характеристик анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів.

Комісія, обговоривши зміст розроблених Національною школою суддів України проєктів програм іспитів для кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів і таксономічних характеристик анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів, розглянувши пропозиції членів Комісії, дійшла висновку про необхідність затвердити у нових редакціях зазначені документи.

Ураховуючи викладене, керуючись статтею 101 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», главою 1 розділу ІІ Порядку проведення іспиту та методики встановлення його результатів у процедурі кваліфікаційного оцінювання, Комісія одноголосно

вирішила:

  1. Затвердити у новій редакції Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих загальних судів, що спеціалізуються на розгляді кримінальних справ, і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих загальних судів, що спеціалізуються на розгляді кримінальних справ (додаток 1).
  2. Затвердити у новій редакції Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих загальних судів, що спеціалізуються на розгляді цивільних справ, і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих загальних судів, що спеціалізуються на розгляді цивільних справ (додаток 2).
  3. Затвердити у новій редакції Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих господарських судів і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих господарських судів (додаток 3).
  4. Затвердити у новій редакції Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих адміністративних судів і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих адміністративних судів (додаток 4).
  5. Затвердити у новій редакції Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних судів з розгляду кримінальних справ і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних судів з розгляду кримінальних справ (додаток 5).
  6. Затвердити у новій редакції Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних судів з розгляду цивільних справ і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних судів з розгляду цивільних справ (додаток 6).
  7. Затвердити у новій редакції Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних господарських судів і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних господарських судів (додаток 7).
  8. Затвердити у новій редакції Програму іспиту для кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних адміністративних судів і Таксономічну характеристику анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних адміністративних судів (додаток 8).

Головуючий                                                                          Руслан СИДОРОВИЧ

Члени Комісії:                                                                       Михайло БОГОНІС

                                                                                              Людмила ВОЛКОВА

                                                                                              Віталій ГАЦЕЛЮК

                                                                                              Ярослав ДУХ

                                                                                              Роман КИДИСЮК

                                                                                              Олег КОЛІУШ

                                                                                              Руслан МЕЛЬНИК

                                                                                              Олексій ОМЕЛЬЯН

                                                                                              Андрій ПАСІЧНИК

                                                                                              Роман САБОДАШ

                                                                                              Сергій ЧУМАК