X

Відбулася зустріч Голови Комісії з Делегацією Представництва ЄС в Україні і Проєкту ЄС «Право-Justice»

25.08.2023

24 серпня 2023 року в режимі онлайн відбулася зустріч Голови Комісії Романа Ігнатова з Делегацією Представництва ЄС в Україні і Проєкту ЄС «Право-Justice».

Мета заходу – обговорення пріоритетів роботи та підтвердження намірів продовжувати співпрацю між Комісією та Представництвом ЄС в Україні.

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Роман Ігнатов підкреслив, що Комісія з вдячністю спостерігає за тим, як Європейський Союз та проєкти, які він впроваджує в Україні, позитивно впливають та підтримують реформи системи правосуддя для поліпшення незалежності, ефективності, якості, доброчесності та прозорості судової влади. Зокрема, він зазначив, що з початку роботи нового складу Комісія встигла здійснити кілька важливих кроків на шляху до цих змін. Один з них – створення Громадської ради доброчесності, яка допомагатиме в поповненні суддівського корпусу на засадах об’єктивності та доброчесності. Це дозволить розпочати впровадження Комісією стратегічно важливих планів у контексті виконання Україною зобов’язань в межах Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та ЄС щодо макрофінансування, у тому числі в секторі верховенства права.

Спеціаліст відділу «Належне врядування та верховенство права» Представництва ЄС в Україні Олександра Яновська наголосила на важливості постійного діалогу Комісії і Проєкту ЄС «Право-Justice» та висловила сподівання на подальшу співпрацю.

Нагадаємо, нині впроваджується Проєкт «Підтримка реформ та цифровізації сектору юстиції в Україні» (ПРАВО-JUSTICE ІІ). Його метою є підтримка національних органів влади у зміцненні системи верховенства права в Україні; покращення управління реформами сектору юстиції з позиції стратегічного планування, координації, моніторингу та оцінки впровадження реформ у секторі; поліпшення незалежності, ефективності, якості, доброчесності та прозорості судової влади та доступу до справедливого судового розгляду; впровадження інструментів політики у сфері оцифрування сектору юстиції та електронного правосуддя.