X

Щодо розгляду Комісією питань про відрядження та дострокового закінчення відрядження судді

25.07.2023

Інформуємо, що суддя може бути відряджений до іншого суду та таке відрядження може бути достроково закінчено за рішенням Вищої ради правосуддя, ухваленим на підставі подання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (стаття 55 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»).

За результатами розгляду питання про відрядження судді Вища кваліфікаційна комісія суддів України може ухвалити таке рішення:

- про внесення подання до Вищої ради правосуддя з рекомендацією на відрядження судді;

- про відмову у внесенні подання до Вищої ради правосуддя на відрядження судді;

- про залишення без розгляду та повернення до Державної судової адміністрації України повідомлення про необхідність розгляду питання щодо відрядження судді.

За результатами розгляду питання про дострокове закінчення відрядження судді Вища кваліфікаційна комісія суддів України може ухвалити таке рішення:

- про внесення до Вищої ради правосуддя подання з рекомендацією про дострокове закінчення відрядження судді;

- про відмову у внесенні до Вищої ради правосуддя подання про дострокове закінчення відрядження судді;

- про залишення без розгляду та повернення до Державної судової адміністрації України повідомлення про необхідність розгляду питання про дострокове закінчення відрядження судді.

З Порядком відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженим рішенням Вищої ради правосуддя від 24.01.2017 № 54/0/15-17 (зі змінами), можна ознайомитись за цим посиланням.