X

Роман Ігнатов провів зустріч з представником Місії USAID в Україні

30.08.2023

29 серпня 2023 року відбулася перша зустріч Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Романа Ігнатова з Джеєм Тотті, провідним спеціалістом з питань протидії корупції та верховенства права відділу сприяння розвитку демократії та врядування Місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні.

Роман Ігнатов детально розповів про повноваження Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, основні пріоритети та виконану вже роботу. Зокрема, він зазначив, що на сьогодні Комісія забезпечила створення Громадської ради доброчесності, яка допомагатиме у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності для цілей кваліфікаційного оцінювання, що дозволить поповнити суддівський корпус на засадах об’єктивності і доброчесності; перевірила в строк 1 028 письмових робіт, постійно здійснює відрядження суддів як тимчасове переведення тощо.

Також Голова Комісії розповів про найближчі плани щодо завершення кваліфікаційного оцінювання суддів, у яких вже давно сплив п’ятирічний термін повноважень, та завершення кваліфікаційного оцінювання всіх інших суддів. Серед інших першочергових кроків назвав оголошення нового конкурсу на посади суддів у судах апеляційної інстанції та проведення конкурсу до Київського міського окружного адміністративного суду (КМОАС), що був створений відповідно до  Закону України «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду» від 13 грудня 2022 року № 2825-ІХ.

Пан Тотті подякував Голові Комісії за детальну презентацію та запевнив, що представники Місії USAID в Україні готові надавати всіляку підтримку Вищій кваліфікаційній комісії суддів України.