X

Результати засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у пленарному складі 20 березня 2024 року

22.03.2024

У засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у пленарному складі взяли участь 12 членів Комісії: Сидорович Р.М., Волкова Л.М., Дух Я.М., Кидисюк Р.А., Кобецька Н.Р., Коліуш О.Л., Мельник Р.І., Омельян О.С., Пасічник А.В., Сабодаш Р.Б., Чумак С.Ю., Шевчук Г.М.

  1. Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила відкласти розгляд питання про забезпечення загального (публічного) доступу до суддівських досьє та досьє кандидатів на посаду судді.
  1. Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила зняти з розгляду питання про розгляд звернення адвоката Мартиненка Івана Олександровича від 05 березня 2024 року стосовно члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Чумака Сергія Юрійовича.
  1. Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила припинити кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді судді Господарського суду міста Києва Паська Миколи Васильовича.
  1. Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила припинити кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді судді Самбірського міськрайонного суду Львівської області Карнасевич Ганни Іванівни.
  1. Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила припинити кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді судді Донецького апеляційного суду (відрядженої до Дніпровського апеляційного суду) Хейло Яни Валеріївни.
  1. Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила припинити кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді судді Чернігівського окружного адміністративного суду Зайця Олександра Володимировича.

            Вища кваліфікаційна комісія суддів України включила до переліку питань засідання такі питання:

Про внесення змін до Положення про секретаріат Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, затвердженого рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 25 листопада 2016 року № 157/зп-16 (зі змінами).

За результатами розгляду вказаного питання Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила внести зміни до Положення про секретаріат Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, затвердженого рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 25 листопада 2016 року № 157/зп-16 (зі змінами), виклавши його в новій редакції.

Про визначення уповноважених осіб з членів Комісії, які визначають завдання та ключові показники результативності, ефективності та якості службової діяльності, проводять оціночну співбесіду, визначають результати виконання завдань та здійснюють підготовку пропозицій щодо результатів оцінювання службової діяльності державних службовців секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які займають посади державної служби категорії «А».

За результатами розгляду вказаного питання Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила відхилити пропозицію доповідача – члена Комісії Сидоровича Р.М. про визначення уповноважених осіб з членів Комісії, які визначають завдання та ключові показники результативності, ефективності та якості службової діяльності, проводять оціночну співбесіду, визначають результати виконання завдань та здійснюють підготовку пропозицій щодо результатів оцінювання службової діяльності державних службовців секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які займають посади державної служби категорії «А».

Про внесення змін до Положення про автоматизовану систему визначення членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для підготовки до розгляду і доповіді справ, затвердженого рішенням Комісії від 07 листопада 2016 року № 146/зп-16 (зі змінами).

За результатами розгляду вказаного питання Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила внести зміни до Положення про автоматизовану систему визначення членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для підготовки до розгляду і доповіді справ, затвердженого рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 07 листопада 2016 року № 146/зп-16 (зі змінами), виклавши підпункт 2.6.1 пункту 2.6 в такій редакції: «раніше визначеному члену Комісії розподіляються (передаються) справи (документи) щодо судді (кандидата на посаду судді), визначені у пунктах 1.2 та 1.3 цього Положення, які надійшли після початку і до завершення розгляду раніше розподіленої такому члену Комісії справи (документів) щодо того самого судді (кандидата на посаду судді)». Члени Комісії Дух Я.М. та Пасічник А.В. не брали участі в розгляді цього питання.