X

Результати засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у пленарному складі 15 липня 2024 року

15.07.2024

У засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у пленарному складі взяли участь 13 членів Комісії: Богоніс М.Б., Волкова Л.М., Гацелюк В.О., Дух Я.М., Кидисюк Р.А., Кобецька Н.Р., Луганський В.І., Мельник Р.І., Омельян О.С.,   Сабодаш Р.Б., Сидорович Р.М., Чумак С.Ю., Шевчук Г.М.

  1. Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила визнати суддю Ренійського районного суду Одеської області Гончарову-Парфьонову Ольгу Олегівну такою, що відповідає займаній посаді.

 Внести Вищій раді правосуддя рекомендацію про призначення на посаду судді Ренійського районного суду Одеської області Гончарової-Парфьонової Ольги Олегівни.

  1. Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила внести такі зміни до розділу 2 Положення про порядок складання кваліфікаційного іспиту та методику оцінювання кандидатів, затвердженого рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 19 червня 2024 року № 185/зп-24:

а)           у підпункті 2.1.4 пункту 2.1 слово «Затвердження» замінити словом «Формування»;

б)          у пункті 2.12 слово «розроблену» замінити словом «сформовану»;

в)           у підпункті 2.20.3 пункту 2.20 після слова та знака «іспиту,» додати слова та знак «формувати бази завдань іспиту,».

3.         Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила оприлюднити на офіційному вебсайті Комісії:

- перелік питань анонімного тестування загальних знань у сфері права для проведення кваліфікаційного іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів апеляційних судів;

- перелік питань анонімного тестування з адміністративної спеціалізації для проведення кваліфікаційного іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів апеляційних судів;

- перелік питань анонімного тестування з господарської спеціалізації для проведення кваліфікаційного іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів апеляційних судів;

- перелік питань анонімного тестування з кримінальної спеціалізації для проведення кваліфікаційного іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів апеляційних судів;

              - перелік питань анонімного тестування з цивільної спеціалізації для проведення кваліфікаційного іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів апеляційних судів (член Комісії Сабодаш Р.Б. не брав участі в розгляді цього питання).