X

Результати засідання Другої палати Комісії за 16.08.2023 щодо відрядження суддів

17.08.2023

16 серпня 2023 року на засіданні Другої палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розглядалося питання щодо внесення подання з рекомендацією на відрядження суддів за їх згодою до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для відправлення правосуддя.

Комісія вирішила залишити без розгляду та повернути до Державної судової адміністрації України повідомлення про необхідність розгляду питання щодо відрядження суддів до:

  • Апостолівського районного суду Дніпропетровської області;
  • Тернівського міського суду Дніпропетровської області.

         Також Комісія відмовила двом суддям у внесенні подання на відрядження до Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська та залишила без розгляду питання щодо внесення до Вищої ради правосуддя подання з рекомендацією на відрядження суддів до цього суду.

Ще двом суддям відмовлено у внесенні подання про відрядження до Господарського суду Закарпатської області. Вирішено продовжити строк розгляду питання відрядження двох суддів до цього суду до 13 вересня 2023 року.

Продовжено строк розгляду питання щодо внесення подання про відрядження суддів до Мар’їнського районного суду Донецької області та до Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська до 13 вересня 2023 року.

Комісія вирішила відмовити судді у внесенні подання на відрядження до Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська.

Тексти рішень Комісії оприлюднюються у підрозділі «Рішення» офіційного вебсайту Комісії.

З інформацією про актуальні процедури відрядження та дострокового закінчення відрядження суддів, що здійснюються Комісією, можна ознайомитись у підрозділі «Відрядження суддів» розділу «Діяльність» офіційного вебсайту Комісії.