X

Призначено кваліфікаційний іспит у межах конкурсу до апеляційних судів та визначено графіки проведення тестувань

11.09.2024

Повідомляємо, що 11 вересня 2024 року Вищою кваліфікаційною комісією суддів України ухвалено рішення про призначення кваліфікаційного іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах конкурсу на зайняття вакантних посад суддів в апеляційних судах, оголошеного рішенням Комісії від 14 вересня 2023 року № 94/зп-23 (зі змінами).

Визначено таку черговість етапів проведення кваліфікаційного іспиту:

перший етап – тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду;

другий етап – тестування когнітивних здібностей;

третій етап – виконання практичного завдання зі спеціалізації відповідного суду.

Прохідний бал кваліфікаційного іспиту – 75 відсотків максимально можливого бала.

Визначено графік проведення тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації:

- апеляційного загального суду (цивільна спеціалізація) (за посиланням);

- апеляційного загального суду (кримінальна спеціалізація) (за посиланням);

- апеляційного адміністративного суду (за посиланням);

- апеляційного господарського суду (за посиланням).

У разі якщо прізвище особи, зазначеної у графіку, змінено, необхідно невідкладно повідомити Комісію та надіслати копію документа, що посвідчує відповідну зміну (контактна інформація для повідомлення: тел. (044)233-63-85, zvernennia@vkksu.gov.ua).

Тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду проводитиметься у приміщенні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за адресою: місто Київ, вулиця Генерала Шаповала, 9.

Для реєстрації необхідно мати при собі паспорт громадянина України.

Тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду здійснюватиметься з використанням комп’ютерної техніки.

Кількість завдань, що обираються для тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду в інформаційній системі за принципом випадковості з урахуванням таксономічної характеристики тестування та кількості тестових завдань в кожному розділі (підрозділі) Програми іспиту і таксономічної характеристики анонімного письмового тестування для кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посаду судді апеляційного суду, затвердженої рішенням Комісії від 19 жовтня 2023 року № 116/зп-23, становить 150, з яких 50 – із загальних знань у сфері права та 100 – із знань зі спеціалізації відповідного суду.

Тривалість тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду – 150 хвилин.

Максимально можливий бал на етапі тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду – 150.

Прохідний бал тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду – 75 відсотків максимально можливого бала, або 112,5 бала.

Індивідуальний код і робоче місце для складання тесту із загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду визначатимуться за принципом випадковості із застосуванням методу сліпого вибору кандидатом на посаду судді серед надрукованих та розміщених перед ним / нею випадковим чином прихованих варіантів.

Спостереження заінтересованих осіб за процесом тестування загальних знань у сфері права та знань зі спеціалізації відповідного суду забезпечуватиметься в мережі «Інтернет» у режимі реального часу.

Дата, час і місце тестування когнітивних здібностей та виконання практичного завдання зі спеціалізації відповідного суду, а також порядок проведення відповідного етапу визначатиметься окремими рішеннями Комісії.

Із Положенням про порядок складення кваліфікаційного іспиту та методику оцінювання кандидатів, затвердженим рішенням Комісії від 19.06.2024 № 185/зп-24 (зі змінами) можна ознайомитись за посиланням (Положення також розміщено у підрозділі «Конкурс на посаду судді» розділу «Діяльність» офіційного вебсайту Комісії).                       

Із переліком питань тестування можна ознайомитись у рубриці «Конкурс для кандидатів на зайняття вакантних посад суддів в апеляційних судах, оголошений 14.09.23 (ТРИВАЄ)» підрозділу «Конкурс на посаду судді» розділу «Діяльність» офіційного вебсайту Комісії.