X

Повідомлення щодо декларацій чотирьох суддів залишено без розгляду

15.08.2023

15 серпня 2023 року на засіданні колегії Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розглядалося питання про недостовірність (у тому числі неповноту) тверджень, указаних суддями у декларації доброчесності судді.

За результатами проведеної перевірки Комісія ухвалила такі рішення:

 

ПІБ судді

Найменування суду

Результат

Литвин Олександр Васильович

Рокитнянський районний суд Київської області

Залишити без розгляду повідомлення щодо інформації, яка може свідчити про недостовірність (у тому числі неповноту) тверджень, указаних суддею у декларації доброчесності судді за 2016 рік.

Єремейчук Сергій Володимирович

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду

 

(на момент подання декларації суддя Апеляційного суду Рівненської області)

Залишити без розгляду повідомлення щодо інформації, яка може свідчити про недостовірність (у тому числі неповноту) тверджень, указаних суддею у деклараціях доброчесності судді за 2015 та 2016 роки.

 

Ханова

Раїса

Федорівна

Касаційний адміністративний

 суд у складі Верховного Суду

 

(на момент подання декларації суддя Донецького апеляційного адміністративного суду)

Залишити без розгляду повідомлення щодо інформації, яка може свідчити про недостовірність (у тому числі неповноту) тверджень, указаних суддею в декларації доброчесності судді за 2015 рік.

 

Погасій

Ольга Федорівна

Московський районний суд міста Харкова

Залишити без розгляду повідомлення щодо інформації, яка може свідчити про недостовірність (у тому числі неповноту) тверджень, указаних суддею в декларації доброчесності судді за 2017 рік.

 

Зазначаємо, що двоє суддів були звільнені з посад Вищою радою правосуддя у зв’язку з поданням заяви про відставку.

Повідомлення щодо інформації, яка може свідчити про недостовірність (у тому числі неповноту) тверджень, указаних суддями Єремейчуком Сергієм Володимировичем та Хановою Раїсою Федорівною в декларації доброчесності судді, є обставинами, які раніше були предметом дослідження (зокрема, під час кваліфікаційного оцінювання судді), тож повторному дослідженню не підлягають. Відповідно повідомлення про такі обставини за рішенням Комісії залишено без розгляду.