X

Майбутні судді обирають 30 вакансій в місцевих господарських судах України

08.12.2023

8 грудня 2023 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України продовжилась стадія конкурсу на зайняття 560 вакантних посад суддів у місцевих судах, під час якої формується рейтинг кандидатів. Нині учасники конкурсу обирають вакансії в місцевих господарських судах України.

До формування рейтингу учасників конкурсу на зайняття 30 посад суддів місцевих господарських судів ВККСУ допустила 60 кандидатів, які займали вищі позиції в резерві. Вони мали змогу обирати місця в господарських судах у 18 областях України. Найбільше вакантних посад, на які оголошено конкурс у цій юрисдикції, у місцевих господарських судах Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької, Одеської, Харківської та Чернігівської областей – по 3 вакансії.

            Кандидати з вищим рейтингом у резерві мають можливість першими обрати будь-яку вакантну посаду без жодних обмежень стосовно розташування суду. Процедура формування рейтингу учасників конкурсу  наживо транслюється на офіційному Youtube-каналі Комісії в мережі «Інтернет». Таким чином, Комісія демонструє повну прозорість і чесність у проведенні конкурсу та дотриманні його умов.

Після формування рейтингу кандидатів із господарської юрисдикції Комісія 15–16 грудня 2023 року також сформує рейтинг загальної юрисдикції.

            Нагадаємо, що 14 вересня 2023 року Комісія оголосила проведення конкурсу на зайняття 560 вакантних посад суддів у місцевих судах для кандидатів, зарахованих до резервів. 1 грудня 2023 року сформовано рейтинг кандидатів у місцевих адміністративних судах України, який уже затверджено ВККСУ.