X

Комісія внесла подання з рекомендацією на відрядження восьми суддів

23.08.2023

На засіданні Першої палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, яке відбулося 23 серпня 2023 року, розглядалося питання щодо внесення подання з рекомендацією на відрядження суддів за їх згодою до Київського окружного адміністративного суду.

У залі засідання були присутні 12 суддів з 24, стосовно яких розглядалося це питання. Клопотань про відеотрансляцію не надходило.

У зв’язку з виявленням надмірного рівня судового навантаження в суді Комісія вирішила внести до Вищої ради правосуддя подання з рекомендацією на відрядження строком на один рік до Київського окружного адміністративного суду:

 

 

- судді Донецького окружного адміністративного суду Кочанової Поліни Валеріївни;

- судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду Парненко Вікторії Станіславівни;

- судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду Жукової Євгенії Олексіївни;

- судді Кіровоградського окружного адміністративного суду Жука Руслана В’ячеславовича;

- судді Сумського окружного адміністративного суду Діски Аліни Борисівни;

- судді Харківського окружного адміністративного суду Заічко Олени Вікторівни;

- судді Черкаського окружного адміністративного суду Білоноженко Марини Анатоліївни;

- судді Окружного адміністративного суду міста Києва Донця Володимира Адольфовича.

 

Питання щодо внесення подання про відрядження судді Житомирського окружного адміністративного суду Липи Володимира Анатолійовича та судді Окружного адміністративного суду міста Києва Пащенка Костянтина Сергійовича залишено без розгляду через відкликання суддями згоди на їх відрядження до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя до ухвалення відповідного рішення Вищою кваліфікаційною комісією суддів України.

Вирішуючи питання відрядження суддів за їх згодою до Київського окружного адміністративного суду, Комісія врахувала те, що цей суд є одним із найбільш завантажених, і тимчасове відрядження суддів до нього дозволить покращити доступ фізичних та юридичних осіб до правосуддя.

Нагадаємо, що при вирішенні питання щодо внесення подання з рекомендацією на відрядження суддів враховується навантаження в судах, стаж на посаді судді, стан здійснення правосуддя тощо.

Зокрема, Комісією проаналізовано стан навантаження в інших окружних адміністративних судах для недопущення ситуації, коли відрядження судді може негативно вплинути на стан здійснення правосуддя в суді, в якому він (вона) працює.

Комісія висловила сподівання, що у разі відрядження суддів до Київського окружного адміністративного суду, їх буде забезпечено належними умовами для здійснення правосуддя.

З інформацією про актуальні процедури відрядження та дострокового закінчення відрядження суддів, що здійснюються Комісією, можна ознайомитись у підрозділі «Відрядження суддів» розділу «Діяльність» офіційного вебсайту Комісії.