X

Комісія внесе подання про звільнення судді Святошинського районного суду міста Києва

23.11.2023

23 листопада 2023 року у засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розглянуто питання про підтримку рішень колегій Комісії, ухвалених у межах процедури кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді.

За результатами засідання Комісією ухвалено рішення визнати суддю Святошинського районного суду міста Києва Ключника Андрія Степановича таким, що не відповідає займаній посаді, та передати справу до колегії № 3, членом якої є доповідач, для внесення Вищій раді правосуддя подання про звільнення судді із займаної посади.

Також Комісія вирішила повідомити спеціального уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції про обставини, що можуть свідчити про порушення суддею Святошинського районного суду міста Києва Ключником Андрієм Степановичем законодавства у сфері запобігання корупції.

Нагадаємо, що згідно з абзацом другим частини першої статті 88 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» рішення про підтвердження здатності судді (кандидата на посаду судді) здійснювати правосуддя у відповідному суді набирає чинності з дня ухвалення цього рішення у разі, якщо воно буде підтримане не менше ніж одинадцятьма членами Комісії.