X

Члени Комісії взяли участь у тренінгу з удосконалення навичок проведення співбесід

13.09.2023

11–12 вересня 2023 року за підтримки Програми USAID «Справедливість для всіх» проведено тренінг з удосконалення навичок проведення співбесід для членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Захід відбувся за участі психолога Франк ван Луйка з понад 30-річним досвідом розроблення та вдосконалення критеріїв оцінювання та проведення оцінювання кандидатів на посади суддів і прокурорів у країнах Європи, зокрема в його рідній країні Нідерландах, а також Румунії, Македонії, Вірменії, Німеччині та Україні.

Окрім цього, виступила консультантка з питань формування лідерських навичок та кадрового функціонального потенціалу, безперервного розвитку, забезпечення належного виконання операційної та господарської діяльності Руслана Корж, яка має досвід роботи у сфері права понад 16 років.

Учасники заходу дізналися:

  • Як процес проведення співбесід організовано в Нідерландах. Про можливості поліпшення якості та ефективності проведення співбесід у ВККСУ.
  • Як краще структурувати та проводити співбесіду у форматі засідання колегіального органу.
  • Як оцінити правдивість відповідей кандидата та його щирість з огляду на  припущення, що кандидат намагається своїми відповідями сподобатися членам ВККСУ.
  • Що потрібно робити з інформацією, яка спричиняє сумніви щодо кандидата після ознайомлення з його справою.

Під час тренінгу члени Комісії покращили свої знання, навички та уміння, необхідні для проведення співбесід із суддями та кандидатами на посаду судді в межах кваліфікаційного оцінювання.