X

Член Комісії Віталій Гацелюк долучився до роботи ХІI Літньої школи з конституційного права «Верховенство права і конституціоналізм»

05.08.2024

З 29 липня до 04 серпня 2024 року член Вищої кваліфікаційної Комісії суддів України Віталій Гацелюк взяв участь у роботі ХІI Літньої школи з конституційного права «Верховенство права і конституціоналізм», що проходила у с. Поляна на Закарпатті.

Тематика цьогорічної Літньої школи: «Конституціоналізм та війна: від ius bello до post bellum». Захід організовано Програмою підтримки Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) для України спільно з Конституційним Судом України.

Віталій Гацелюк розповів присутнім про актуальні питання різних процедур суддівської карʼєри в контексті конституційних засад системи правосуддя, гарантій незалежності суддів та перспектив формування професійного і доброчесного суддівського корпусу в умовах війни.

Упродовж роботи Літньої школи учасники розглядали актуальні питання конституціоналізму в умовах війни та повоєнного періоду, слухали думки суддів Конституційного Суду України, експертів міжнародних організацій, суддів іноземних конституційних судів, провідних вітчизняних та іноземних науковців, юристів-практиків.