X

248 суддів склали присягу судді та набули повноважень

08.07.2024

5 липня  2024  року в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український Дім» за участі Президента України Володимира Зеленського відбулася урочиста церемонія складення присяги суддями, вперше призначеними на посаду. Присягу склали 248 суддів.

У заході взяли участь заступник Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Руслан Сидорович та керівники органів суддівського врядування і самоврядування.

«248 суддів – це 5 % судового корпусу України. В умовах тотального дефіциту суддівських кадрів, що призводить до надмірних та тривалих судових процесів, призначення такої кількості суддів, ми сподіваємось, матиме відчутний позитивний вплив для наших громадян у доступі до правосуддя на всій території України – від сходу до заходу, від півночі до півдня», – зазначив заступник Голови ВККСУ Руслан Сидорович.

Нагадаємо, що за результатами оголошених ВККСУ конкурсів на посаду судді указами Президента України 8 травня 2024 року було призначено 90 осіб, а 4 липня 2024 року – 196 осіб.

Особа, вперше призначена на посаду судді, набуває повноважень судді після складення присяги під час урочистої церемонії у присутності Президента України (стаття 57 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»).