X

258/зп-24

Назва документа: 
Рішення
Дата створення документа: 
21.08.2024
Дата надходження документа: 
21.08.2024
Джерело інформації: 
Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Галузь: 
Суддівське врядування
Тип, носій: 
Текстовий документ
Вид документа: 
Рішення
Форма зберігання: 
Паперова
Місце зберігання: 
Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
21.08.2024
258/зп-24
Про виключення окремих запитань із переліків питань тестування для проведення кваліфікаційного іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів апеляційних судів, оприлюднених згідно з рішенням Комісії від 15 липня 2024 року № 221/зп-24

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у пленарному складі:

головуючого – Андрія ПАСІЧНИКА,

членів Комісії: Людмили ВОЛКОВОЇ, Ярослава ДУХА, Романа КИДИСЮКА, Олега КОЛІУША, Володимира ЛУГАНСЬКОГО, Руслана МЕЛЬНИКА, Олексія ОМЕЛЬЯНА, Романа САБОДАША, Руслана СИДОРОВИЧА, Сергія ЧУМАКА (доповідач),

розглянувши питання виключення окремих запитань із переліків питань тестування для проведення кваліфікаційного іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів апеляційних судів, оприлюднених згідно з рішенням Комісії від 15 липня 2024 року № 221/зп-24,

                                                                                                                               встановила:

Відповідно до рішення Комісії від 15 липня 2024 року № 221/зп-24 на офіційному вебсайті Комісії оприлюднено переліки питань анонімних тестувань для проведення кваліфікаційного іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів апеляційних судів.

До Комісії 09 серпня 2024 року надійшов лист Національної школи суддів України щодо результатів перевірки коректності та актуальності окремих тестових запитань, переданих Комісії 09 та 10 липня 2024 року та оприлюднених на вебсайті Комісії (рішення Комісії від 15 липня 2024 року № 221/зп-24).

За результатами перевірки Національною школою суддів України повідомлено про 153 некоректні та/або неактуальні тестові запитання, з яких:

40 – із загальних знань у сфері права;

5 – з адміністративної спеціалізації;

1 – з господарської спеціалізації;

31 – з кримінальної спеціалізації;

76 – з цивільної спеціалізації.

Комісія, обговоривши вказане питання, розглянувши пропозиції Національної школи суддів України, дійшла висновку про необхідність виключення окремих запитань із переліків питань тестування для проведення кваліфікаційного іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів апеляційних судів.

Ураховуючи викладене, керуючись статтею 101 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Положенням про порядок складання кваліфікаційного іспиту та методику оцінювання кандидатів, Вища кваліфікаційна комісія суддів України одноголосно

вирішила:

  1. Виключити 40 тестових запитань із переліку питань анонімного тестування загальних знань у сфері права для проведення кваліфікаційного іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів апеляційних судів (додаток 1).
  2. Виключити 5 тестових запитань із переліку питань анонімного тестування з адміністративної спеціалізації для проведення кваліфікаційного іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів апеляційних судів (додаток 2).
  3. Виключити 1 тестове запитання із переліку питань анонімного тестування з господарської спеціалізації для проведення кваліфікаційного іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів апеляційних судів (додаток 3).
  4. Виключити 31 тестове запитання із переліку питань анонімного тестування з кримінальної спеціалізації для проведення кваліфікаційного іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів апеляційних судів (додаток 4).
  5. Виключити 76 тестових запитань із переліку питань анонімного тестування з цивільної спеціалізації для проведення кваліфікаційного іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів апеляційних судів (додаток 5).

Головуючий                                                                                                Андрій ПАСІЧНИК

Члени Комісії:                                                                                            Людмила ВоЛКОВА

                                                                                                                     Ярослав ДУХ

                                                                                                                     Роман Кидисюк

                                                                                                                     Олег Коліуш

                                                                                                                     Володимир Луганський

                                                                                                                     Руслан Мельник

                                                                                                                     Олексій Омельян

                                                                                                                     Роман Сабодаш

                                                                                                                     Руслан СИДОРОВИЧ

                                                                                                                     Сергій ЧУМАК