X

Роман Ігнатов взяв участь у засіданні Керівного Комітету Проєкту ЄС «Право-Justice» ІІ

24.11.2023

24 листопада 2023 року відбулося засідання Керівного комітету Проєкту ЄС «Право-Justice» ІІ за участі Голови Комісії Романа Ігнатова.

Учасники засідання підбили підсумки поточної фази роботи Проєкту, обговорили результати роботи кожного з його компонентів із національними органами юстиції та правосуддя. 

Пан Ігнатов акцентував увагу на важливій ролі Проєкту ЄС «Право-Justice» у посиленні інституційної спроможності органів судової влади, зокрема Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Він відзначив потужну та систематичну підтримку Проєкту – як експертну, так і технічну допомогу Комісії, нагадав присутнім про здобутки співпраці Проєкту та новосформованого складу Комісії за п’ять місяців спільної роботи й висловив сподівання на продовження плідної взаємодії наступного 2024-го року.

Експерти озвучили результати співпраці Проєкту ЄС «Право-Justice» і національних органів юстиції та правосуддя в межах його компонентів – «Політика у секторі юстиції, розслідування у сфері воєнних злочинів», «Судова влада і судова реформа», «Захист прав власності та виконання судових рішень»  та «Електронне правосуддя».

На заході також були присутні Голова засідання Керівного комітету, заступник Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Людмила Сугак, Голова Програми Співробітництва, представник Європейського Союзу в Україні Штефан Шльойнінг, представники Французької агенції міжнародної технічної допомоги «Expertise France», Керівник Проєкту ЄС «Право-Justice» Оксана Цимбрівська та міжнародний головний експерт, керівниця компоненту «Судова влада і судова реформа» Анна Адамська-Галлант, Голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Денис Маслов,  Голова Вищої ради правосуддя Григорій Усик, інші представники Європейського Союзу та країн-членів ЄС, команда Проєкту і національні експерти.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів України та Проєкт ЄС «Право-Justice» підписали Меморандум про співпрацю 07 вересня 2023 року. Співробітництво Комісії та Проєкту покликане посилити інституційну спроможність ВККСУ і передбачає консолідацію зусиль, спрямованих на забезпечення справедливих, якісних та прозорих процедур добору кандидатів для призначення на посаду судді, проходження спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді та проведення кваліфікаційного оцінювання суддів.