X

Члени Комісії взяли участь в спільній з Вищою радою правосуддя стратегічній сесії

02.10.2023

29 – 30 вересня 2023 року у м. Луцьк за підтримки Проєкту ЄС «Право-Justice» та Програми USAID «Справедливість для всіх» відбулася спільна стратегічна сесія Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

У заході також взяли участь керівник компоненту з питань судової реформи Проєкту ЄС «Право-Justice» Анна Адамска-Ѓаллант та юридичний радник Програми USAID «Справедливість для всіх» Анна Сухова. Модератором виступила національний експерт Проєкту ЄС «Право-Justice» Олександра Бакланова.

Мета заходу – комплексне опрацювання питань щодо стандартів і процедур добору та призначення на суддівські посади, проведення кваліфікаційного оцінювання, а також взаємодії органів суддівського врядування та забезпечення належного доступу до правосуддя в Україні.

У своїй вітальній промові Голова Комісії Роман Ігнатов подякував організаторам за допомогу в організації заходу і запевнив, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України залишається надійним партнером проєктів міжнародної технічної допомоги й надалі координуватиме свої зусилля при вирішенні актуальних викликів.  

У межах секції «Міжнародні практики добору, просування по службі та оцінювання суддів» учасники мали корисну дискусію та спільні напрацювання з колишньою головою Державної судової адміністрації Литви Редою Мольєне, суддею Конституційного Суду Польщі у відставці Мірославом Вижиковським та міжнародним експертом Програми USAID «Справедливість для всіх» Павєлом Жілінчіком.