X

Комісія визнала підтвердженою інформацію про недостовірність тверджень у двох деклараціях суддів

31.08.2023

29 серпня 2023 року на засіданні колегії Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розглядалися повідомлення щодо інформації, яка може свідчити  про недостовірність (у тому числі неповноту) тверджень та відомостей, указаних суддями у декларації доброчесності та декларації родинних зв‘язків.

 

 

 

 

 

 

За результатами проведеної перевірки Комісія ухвалила такі рішення:

ПІБ судді

Найменування суду

Результат

Яцина

Віктор

Борисович

Харківський апеляційний суд

 

(на момент подання декларації  — суддя Апеляційного суду Харківської області)

визнати непідтвердженою інформацію про недостовірність (у тому числі неповноту) тверджень, указаних суддею у декларації доброчесності судді за 2017 рік.

Ніколін

Володимир Володимирович

Восьмий апеляційний адміністративний суд

визнати непідтвердженою інформацію про недостовірність (у тому числі неповноту) тверджень, указаних суддею у декларації доброчесності судді за 2017 рік.

Коверзнев

Вадим Олександрович

Деснянський

районний суд

 міста Чернігова

визнати підтвердженою інформацію про недостовірність (у тому числі неповноту) відомостей, указаних суддею у декларації родинних зв’язків судді за 2014 — 2018 роки, та звернутись до Вищої ради правосуддя стосовно притягнення судді до дисциплінарної відповідальності в порядку, встановленому статтею 107 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Бондарчук

Руслан

Анатолійович

Кропивницький апеляційний суд

визнати підтвердженою інформацію про недостовірність (у тому числі неповноту) тверджень, указаних суддею у пунктах 3, 6 розділу ІІ декларації доброчесності судді за 2016 рік, та звернутись до Вищої ради правосуддя стосовно притягнення судді до дисциплінарної відповідальності в порядку, встановленому статтею 107 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Широян

Тетяна

Анатоліївна

Вищий спеціалізований суд України

з розгляду цивільних

і кримінальних справ

задовольнити заяву члена Комісії Кидисюка Романа Анатолійовича про самовідвід стосовно розгляду повідомлення Маселка Романа Анатолійовича щодо інформації, яка може свідчити про недостовірність (у тому числі неповноту) тверджень, указаних суддею у декларації доброчесності судді за 2015 рік.

 

Ємець

Анатолій Анатолійович

Верховний Суд України

задовольнити заяву члена Комісії Омельяна Олексія Сергійовича про самовідвід стосовно розгляду заяви Маселка Романа Анатолійовича  про проведення перевірки декларації доброчесності судді за 2016 рік.