X

Про розгляд питаня щодо відкриття дисциплінарної справи стосовно суддів Луганського окружного адміністративного суду Тріфанової Світлани Сабіржанівни, Островської Олени Петрівни, Каюди Андрія Миколайовича, та інших за зверненням голови Луганського окружного адміністративного суду Чиркіна С.М.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
28.09.2016
1776/дп-16
Про розгляд питаня щодо відкриття дисциплінарної справи стосовно суддів Луганського окружного адміністративного суду Тріфанової Світлани Сабіржанівни, Островської Олени Петрівни, Каюди Андрія Миколайовича, та інших за зверненням голови Луганського окружного адміністративного суду Чиркіна С.М.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі дисциплінарної палати:

головуючого ˗ Патрюка М.В. - доповідача,

членів палати: Весельської Т.Ф., Заріцької А.О., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Прилипка С.М., Устименко В.Є.,

розглянувши питання про відкриття дисциплінарної справи стосовно суддів Луганського окружного адміністративного суду Тріфанової Світлани Сабіржанівни, Островської Олени Петрівни, Каюди Андрія Миколайовича, Качуріної Людмили Сагідбатдалівни, Кравцової Наталії Валеріївни, Лагутіна Антона Анатолійовича, Солоніченко Оксани Вікторівни, Твердохліба Романа Сергійовича, Ушакова Тараса Сергійовича, Цицюри Ольги Олександрівни, Ципко Олени Валентинівни за зверненням голови Луганського окружного адміністративного суду Чиркіна С.М.,

встановила:

У серпні 2016 року на адресу Комісії надійшло звернення голови Луганського окружного адміністративного суду Чиркіна С.М., який повідомив, що судді Тріфанова С.С., Островська О.П., Каюда А.М., Качуріна Л.С., Кравцова Н.В., Лагутін А.А., Солоніченко О.В., Твердохліб Р.С., Ушаков Т.С., Цицюра О.О., Ципко О.В. відповідно до Указу Президента України від 12 листопада 2014 року № 866/2014 та Постанови Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2014 року № 595 не перемістилися разом з установою з 17 листопада 2014 року до міста Сєвєродонецька, не виходять на роботу та самоусунулися від здійснення правосуддя.

Заявник зазначає, що станом на теперішній час ситуація стосовно вказаних суддів не змінилась. Невирішення питання щодо звільнення суддів, які з власної ініціативи не виконують повноваження судді, визначені законом, негативно впливає на кадрове забезпечення суду та організацію роботи.

Відповідно до статті 95 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» членом Комісії проведено перевірку викладених у зверненні фактів та обставин, складено висновок, який разом із зібраними у процесі перевірки матеріалами передано на розгляд Комісії у складі дисциплінарної палати.

Розглянувши висновок члена Комісії та зібрані під час перевірки матеріали, заслухавши доповідача, Комісія дійшла висновку про те, що викладені у зверненні обставини можуть свідчити про наявність у діях суддів Тріфанової С.С., Островської О.П., Каюди А.М., Качуріної Л.С., Кравцової Н.В., Лагутіна А.А., Солоніченко О.В., Твердохліба Р.С., Ушакова Т.С., Цицюри О.О., Ципко О.В. ознак порушення присяги судді відповідно до пункту 1 частини 2 статті 97 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (вчинення дій, що порочать звання судді або підривають авторитет правосуддя).

З огляду на викладене Комісією встановлено достатні підстави для відкриття дисциплінарної справи стосовно вказаних суддів Луганського окружного адміністративного суду.

Керуючись статтями 92-95, 101, 108 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі дисциплінарної палати

вирішила:

відкрити дисциплінарну справу стосовно суддів Луганського окружного адміністративного суду Тріфанової Світлани Сабіржанівни, Островської Олени Петрівни, Каюди Андрія Миколайовича, Качуріної Людмили Сагідбатдалівни, Кравцової Наталії Валеріївни, Лагутіна Антона Анатолійовича, Солоніченко Оксани Вікторівни, Твердохліба Романа Сергійовича, Ушакова Тараса Сергійовича, Цицюри Ольги Олександрівни, Ципко Олени Валентинівни за зверненням голови Луганського окружного адміністративного суду Чиркіна С.М.

Члени палати:                                                                      Т.Ф. Весельська

                                                                                                 А.О. Заріцька

                                                                                                 П.С. Луцюк

                                                                                                  М.А. Макарчук

                                                                                                  С.М. Прилипко

                                                                                                  В.Є. Устименко