X

Про розгляд питання щодо відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва Малинникова Олега Федоровича за зверненням Стадницької А.О., Стадницької О.П

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
19.09.2016
1619/дп-16
Про розгляд питання щодо відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва Малинникова Олега Федоровича за зверненням Стадницької А.О., Стадницької О.П

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі:

головуючого – Патрюка М.В.,

членів Комісії: Бутенка В.І., Весельської Т.Ф., Заріцької А.О., Макарчука М.А., Мішина М.І., Прилипка С.М., Устименко В.Є., Щотки С.О.,

розглянувши питання про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва Малинникова Олега Федоровича за зверненням Стадницької А.О., Стадницької О.П.,

встановила:

У вересні 2014 року на адресу Комісії надійшло звернення Стадницької А.О., Стадницької О.П. щодо поведінки судді Шевченківського районного суду міста Києва Малинникова О.Ф.

Заявники зазначають, що суддя Малинников О.Ф. з квітня 2014 року не спромігся розглянути справу за їх заявою про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню.

З урахуванням викладених обставин заявники просять Комісію притягнути суддю Малинникова О.Ф. до дисциплінарної відповідальності.

Відповідно до статті 86 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (у редакції 2010 року) членом Комісії проведено перевірку викладених у зверненні фактів та обставин.

Розглянувши висновок члена Комісії та зібрані в процесі перевірки матеріали, заслухавши доповідача, Комісія дійшла висновку, що у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Малинникова О.Ф. необхідно відмовити з таких підстав.

Перевіркою встановлено, що у провадженні Шевченківського районного суду міста Києва перебувала справа за заявою Стадницької А.О., Стадницької О.П. про визнання виконавчого листа таким, що не підлягає виконанню.

Провадження у справі відкрито 07 травня 2014 року.

19 червня, 14 серпня та 16 жовтня 2014 року справа знімалася з розгляду через перебування судді Малинникова О.Ф. у нарадчій кімнаті.

Також 16 жовтня 2014 року представником заявників подано клопотання про відкладення розгляду справи через його перебування в іншому судовому засіданні.

Ухвалою суду від 10 листопада 2014 року у задоволенні заяви відмовлено.

Ухвалою Апеляційного суду міста Києва від 11 лютого 2015 року ухвалу суду першої інстанції від 10 листопада 2014 року залишено без змін.

Підстави дисциплінарної відповідальності судді визначено статтею 83 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (у редакції 2010 року).

Оскільки в діях судді Малинникова О.Ф. не вбачається ознак дисциплінарного проступку, передбаченого статтею 83 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (у редакції 2010 року), підстави для відкриття стосовно нього дисциплінарної справи відсутні.

Враховуючи викладене та керуючись частиною 6 статті 86 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (у редакції 2010 року), Комісія

вирішила:

відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва Малинникова Олега Федоровича за зверненням Стадницької А.О., Стадницької О.П.

Головуючий                                                                                               М.В. Патрюк

Члени Комісії:                                                                                            В.І. Бутенко

                                                                                                                      Т.Ф. Весельська

                                                                                                                      А.О. Заріцька

                                                                                                                      М.А. Макарчук

                                                                                                                      М.І. Мішин

                                                                                                                      С.М. Прилипко

                                                                                                                      В.Є. Устименко

                                                                                                                      С.О. Щотка