X

Про розгляд питання щодо відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Подільського районного суду міста Києва Богінкевич Світлани Миколаївни за зверненням Громадської організації «Майдан-Громадський контроль»

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
19.09.2016
1583/дп-16
Про розгляд питання щодо відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Подільського районного суду міста Києва Богінкевич Світлани Миколаївни за зверненням Громадської організації «Майдан-Громадський контроль»

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі:

головуючого - Патрюка М.В.,

членів Комісії: Бутенка В.І., Весельської Т.Ф., Заріцької А.О., Луцюка П.С., Мішина М.І., Прилипка С.М., Устименко В.Є., Шилової Т.С., Щотки С.О.,

розглянувши питання про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Подільського районного суду міста Києва Богінкевич Світлани Миколаївни за зверненням Громадської організації «Майдан-Громадський контроль»,

встановила:

У червні 2014 року на адресу Комісії надійшло звернення Громадської організації «Майдан-Громадський контроль» щодо поведінки судді Подільського районного суду міста Києва Богінкевич Світлани Миколаївни.

У зверненні зазначено, що суддя Богінкевич С.М. під час здійснення правосуддя не виконала своїх обов’язків судді, діяла в інтересах чинної на той час влади, допустила порушення частини 2 статті 19, пункту 5 частини 5 статті 126, пунктів 1, 2, 4 статті 129 Конституції України, норм КУпАП та статті 54 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», тим самим порушила присягу судді.

У зверненні вказується, що суддя Богінкевич С.М. позбавила права керування транспортними засобами ОСОБА_1 та ОСОБА_2 строком на 3 (три) місяці, які правопорушення не вчиняли і діяли відповідно до Правил дорожнього руху.

З урахуванням викладених обставин заявник просить Комісію вжити передбачених законом заходів щодо звільнення судді Богінкевич С.М. з посади судді за порушення присяги.

Відповідно до вимог статті 86 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» членом Комісії проведено перевірку даних про наявність підстав для відкриття дисциплінарної справи та притягнення судді Богінкевич С.М. до дисциплінарної відповідальності, за результатами якої складено висновок з викладенням виявлених фактів та обставин.

Розглянувши висновок члена Комісії та зібрані в процесі перевірки матеріали, заслухавши доповідача, Комісія дійшла висновку, що за результатами проведеної перевірки встановлено факти та обставини, які можуть свідчити про наявність у діях судді Богінкевич С.М. ознак дисциплінарного проступку, що може мати наслідком притягнення її до дисциплінарної відповідальності у зв’язку з порушенням присяги судді.

З огляду на викладене Комісією встановлено достатні підстави для відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Подільського районного суду міста Києва Богінкевич С.М.

Керуючись статтями 83-86, 91, 97 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у редакції 2010 року, Комісія

вирішила:

відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Подільського районного суду міста Києва Богінкевич Світлани Миколаївни за зверненням Громадської організації «Майдан-Громадський контроль».

 

Головуючий                                                                          М.В. Патрюк

Члени Комісії:                                                                       В.І. Бутенко

                                                                                                 Т.Ф. Весельська

                                                                                                 А.О. Заріцька

                                                                                                 П.С. Луцюк

                                                                                                 М.І. Мішин

                                                                                                 С.М. Прилипко

                                                                                                 В.Є. Устименко

                                                                                                 Т.С. Шилова

                                                                                                 С.О. Щотка