X

Про розгляд питання щодо відкриття дисциплінарної справи за скаргою Заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України Рибачука В. стосовно судді Солом’янського районного суду міста Києва Козленко Галини Олександрівни

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
20.07.2016
1458/дп-16
Про розгляд питання щодо відкриття дисциплінарної справи за скаргою Заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України Рибачука В. стосовно судді Солом’янського районного суду міста Києва Козленко Галини Олександрівни

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі дисциплінарної палати:

головуючого – Заріцької А.О.,

членів Комісії: Луцюка П.С., Макарчука М.А., Прилипка С.М., Весельської Т.Ф. (доповідач),

розглянувши питання про відкриття дисциплінарної справи за скаргою Заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України Рибачука В. стосовно судді Солом’янського районного суду міста Києва Козленко Галини Олександрівни,

встановила:

У березні 2016 року Заступник начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України Рибачук В. звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (далі – Комісія) зі скаргою щодо поведінки судді Солом’янського районного суду міста Києва Козленко Г.О., яка може мати наслідком притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

В обґрунтування скарги заявник послався на те, що суддя Козленко Г.О. у період з 1 січня 2013 року по 14 лютого 2016 року допустила численні порушення строків виготовлення повного тексту судових рішень та внесення їх до Єдиного державного реєстру судових рішень, а також тривалий час не направляла цивільні справи до експертних установ.

Окрім цього, вказує, що в період з 1 січня 2015 року по 31 грудня 2015 року до Солом’янського районного суду міста Києва надійшла 261 скарга, з яких 72 на дії судді Козленко Г.О.

З урахуванням викладених обставин, просить притягнути суддю Козленко Г.О. до дисциплінарної відповідальності.

Відповідно до статті 95 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” (далі - Закон) членом Комісії Весельською Т.Ф. проведено перевірку даних про наявність підстав для відкриття дисциплінарної справи та притягнення судді до дисциплінарної відповідальності, за результатами якої складено висновок з викладенням виявлених фактів та обставин.

Розглянувши висновок та заслухавши доповідача, Комісія дійшла висновку, що викладені у скарзі обставини можуть свідчити про наявність у діях судді ознак дисциплінарного проступку, наслідком якого може бути притягнення її до дисциплінарної відповідальності з підстав, передбачених пунктом 2 частини першої статті 92 Закону – зволікання з виготовленням вмотивованого судового рішення; несвоєчасне надання суддею копії судового рішення для її внесення до Єдиного державного реєстру судових рішень.

Тож, з огляду на викладене, встановлено достатні підстави для відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Солом’янського районного суду міста Києва Козленко Г.О.

Керуючись статтями 92-96, 101, 108 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі дисциплінарної палати,

вирішила:

відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Солом’янського районного суду міста Києва Козленко Галини Олександрівни.

Головуючий                                                                                               А.О. Заріцька

Члени Комісії:                                                                                            П.С. Луцюк

                                                                                                                      М.А. Макарчук

                                                                                                                      С.М. Прилипко