X

Про розгляд питання щодо проведення повторного кваліфікаційного оцінювання судді Київського апеляційного господарського суду Гарник Людмили Леонідівни

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
18.11.2016
156/зп-16
Про розгляд питання щодо проведення повторного кваліфікаційного оцінювання судді Київського апеляційного господарського суду Гарник Людмили Леонідівни

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі кваліфікаційної палати:

головуючого – Козьякова С.Ю.,

членів Комісії: Весельської Т.Ф., Лукаша Т.В., Мішина М.І., Шилової Т.С., Щотки С.О.,

розглянувши питання про проведення повторного кваліфікаційного оцінювання судді Київського апеляційного господарського суду Гарник Людмили Леонідівни,

встановила:

Відповідно до пункту 21 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (далі – Закон) Вища кваліфікаційна комісія суддів України завершує процедури кваліфікаційного оцінювання, розпочаті до набрання чинності Законом, за правилами, які діяли на день початку такого кваліфікаційного оцінювання.

Пунктом 6 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» передбачено, що Комісія забезпечує проведення повторного кваліфікаційного оцінювання суддів, які за результатами первинного кваліфікаційного оцінювання не підтвердили можливості здійснювати правосуддя у відповідних судах та пройшли перепідготовку у Національній школі суддів України (далі – НШС України).

Рішенням Комісії від 25 травня 2016 року № 255/ко-16 суддю Гарник Л.Л. визнано такою, що за результатами первинного кваліфікаційного оцінювання не підтвердила можливості здійснювати правосуддя у Київському апеляційному господарському суді, відсторонено від здійснення правосуддя до проходження повторного кваліфікаційного оцінювання, направлено до НШС України для перепідготовки та доручено НШС України до 18 листопада 2016 року провести її перепідготовку.

Згідно з пунктом 5.10 Порядку та методології кваліфікаційного оцінювання судді, затвердженого рішенням Комісії від 21 жовтня 2015 року № 67/зп-15 та погодженого рішенням Ради суддів України від 11 грудня 2015 року № 14 (далі – Порядок), кваліфікаційна палата Комісії у п’ятиденний строк з дня отримання звіту про результати проходження суддею перепідготовки у НШС України приймає рішення про повторне кваліфікаційне оцінювання судді.

15 листопада 2016 року до Комісії надійшли звіт та інші матеріали  за результатами проходження суддею Київського апеляційного господарського суду Гарник Л.Л. перепідготовки у НШС України.

Пунктом 5.15 Порядку передбачено, що повторне кваліфікаційне оцінювання проводиться за передбаченою Порядком процедурою для підтвердження здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді за правилами, встановленими розділом 3 Порядку.

Згідно з пунктом 3.10 Порядку етапами кваліфікаційного оцінювання суддів є складення суддею іспиту та дослідження суддівського досьє і проведення співбесіди. Підпунктом 8.1.1 Положення про порядок складення іспиту та методику його оцінювання під час кваліфікаційного оцінювання судді передбачено, що судді складають іспит під час повторного кваліфікаційного оцінювання на загальних засадах, визначених цим Положенням.

Кваліфікаційна палата Комісії, ознайомившись з результатами перепідготовки у НШС України судді Гарник Л.Л., беручи до уваги, що період проведення повторного кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних судів київського регіону, призначений рішенням Комісії від 26 вересня 2016 року № 73/зп-16 на грудень 2016 року, дійшла висновку про необхідність проведення стосовно неї повторного кваліфікаційного оцінювання у цей же період.

Ураховуючи наведене, керуючись статтями 93, 101 розділу V «Кваліфікаційний рівень судді», пунктом 21 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону, пунктом 6 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд», Комісія

вирішила:

провести у грудні 2016 року повторне кваліфікаційне оцінювання судді Київського апеляційного господарського суду Гарник Людмили Леонідівни.

 

 

 

Головуючий                                                                                                           С.Ю. Козьяков

Члени Комісії:                                                                                                       Т.Ф. Весельська

                                                                                                                              Т.В. Лукаш

                                                                                                                              М.І. Мішин

                                                                                                                              Т.С. Шилова

                                                                                                                              С.О. Щотка