X

Про розгляд питання щодо залучення членів палати з питань добору і публічної служби суддів до роботи кваліфікаційної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України під час проведення кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді, призначеного рішенням Комісії від 20 жовтня 2017 року № 106/зп-17

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
26.12.2017
137/зп-17
Про розгляд питання щодо залучення членів палати з питань добору і публічної служби суддів до роботи кваліфікаційної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України під час проведення кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді, призначеного рішенням Комісії від 20 жовтня 2017 року № 106/зп-17

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у пленарному складі:

головуючого – Козьякова С.Ю.,

членів Комісії: Бутенка В.І., Василенка А.В., Заріцької А.О., Козлова А.Г., Лукаша Т.В., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Мішина М.І., Прилипка С.М., Тітова Ю.Г.,Устименко В.Є., Шилової Т.С., Щотки С.О.,

розглянувши питання про залучення членів палати з питань добору і публічної служби суддів до роботи кваліфікаційної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України під час проведення кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді, призначеного рішенням Комісії від 20 жовтня 2017 року № 106/зп-17,

встановила:

Відповідно до статті 94 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (далі – Закон) у складі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України діють дві палати. До кожної палати входять по вісім членів Комісії. У кожній палаті забезпечується рівне представництво членів Комісії, які є суддями чи суддями у відставці.

Комісія більшістю голосів від її складу, визначеного законом, затверджує регламент, що визначає порядок роботи Комісії в межах, установлених Законом (частина четверта статті 92 Закону).

Пунктом 1.2 розділу І Регламенту Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, затвердженого рішенням Комісії від 13 жовтня 2016 року № 81/зп-16 (далі – Регламент), передбачено, що у складі Комісії діє кваліфікаційна палата та палата з питань добору і публічної служби суддів.

Згідно зі статтею 93 Закону до повноважень Комісії, зокрема, належить проведення кваліфікаційного оцінювання.

Пунктом 1.3 розділу І Регламенту встановлено, що повноваження щодо проведення кваліфікаційного оцінювання Комісія здійснює у складі кваліфікаційної палати.

У разі необхідності Комісія у пленарному складі може ухвалити рішення про залучення членів однієї палати до роботи іншої палати (частина сьома статті 94 Закону; підпункт 2.1.6 пункту 2.1 розділу II Регламенту).

Рішенням Комісії від 01 листопада 2016 року № 138/зп-16 сформовано та затверджено персональний склад кваліфікаційної палати та палати з питань добору і публічної служби суддів.

Рішенням Комісії від 15 листопада 2016 року № 153/зп-16 внесено зміни до складу кваліфікаційної палати та палати з питань добору і публічної служби суддів.

На виконання вимог статей 83-85, 93, 101, пункту 20 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону рішенням Комісії від 20 жовтня 2017 року № 106/зп-17 призначено кваліфікаційне оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді та встановлено черговість етапів його проведення.

З метою забезпечення належної організації роботи кваліфікаційної палати, а саме під час проведення кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді, виникає необхідність залучення до роботи кваліфікаційної палати таких членів палати з питань добору і публічної служби суддів: Бутенка В.І., Заріцької А.О., Козлова А.Г., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Прилипка С.М., Устименко В.Є.

Відповідно до пункту 2.6 Положення про автоматизовану систему визначення членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для підготовки до розгляду і доповіді справ, справи (документи) розподіляються через автоматизовану систему між членами Комісії, палати або колегії залежно від питань, визначених законом або Регламентом.

У разі залучення членів однієї палати Комісії до роботи іншої палати Комісії, розподіл здійснюється відповідно.

Комісія, обговоривши питання порядку денного, заслухавши думку вказаних членів палати з питань добору і публічної служби суддів Комісії, дійшла висновку про їх залучення до роботи кваліфікаційної палати Комісії під час кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді та здійснення відповідного авторозподілу матеріалів кваліфікаційного оцінювання для доповіді члену Комісії з урахуванням цього рішення.

З огляду на викладене, керуючись статтями 83-85, 93, 94, 101 Закону, Регламентом, Комісія

вирішила:

1. Залучити до роботи кваліфікаційної палати Комісії під час проведення кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді таких членів палати з питань добору і публічної служби суддів: Бутенка В.І., Заріцьку А.О., Козлова А.Г., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Прилипка С.М., Устименко В.Є.

2. Здійснити автоматизоване визначення члена Комісії – доповідача, матеріалів суддівського досьє для підготовки до розгляду і доповіді справи під час проведення кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді відповідно до цього рішення.

Головуючий                                                                                                            С.Ю. Козьяков

Члени Комісії:                                                                                                        В.І. Бутенко

                                                                                                                                 А.В. Василенко

                                                                                                                                 А.О. Заріцька

                                                                                                                                 А.Г. Козлов

                                                                                                                                 Т.В. Лукаш

                                                                                                                                 П.С. Луцюк

                                                                                                                                 М.А. Макарчук

                                                                                                                                 М.І. Мішин

                                                                                                                                 С.М. Прилипко

                                                                                                                                 Ю.Г. Тітов

                                                                                                                                 В.Є. Устименко

                                                                                                                                 Т.С. Шилова

                                                                                                                                 С.О. Щотка