X

Про розгляд питання щодо внесення змін до Умов проведення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
18.12.2017
130/зп-17
Про розгляд питання щодо внесення змін до Умов проведення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у пленарному складі:
головуючого –
Козьякова С.Ю.,

членів Комісії: Бутенка В.І., Василенка А.В., Весельської Т.Ф., Заріцької А.О., Козлова А.Г., Лукаша Т.В., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Мішина М.І., Прилипка С.М., Тітова Ю.Г., Устименко В.Є., Шилової Т.С., Щотки С.О.,

розглянувши питання про внесення змін до Умов проведення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності,

встановила:

На виконання пункту 15 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (далі – Закон) рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 30 вересня 2017 року № 98/зп-17 оголошено конкурс на зайняття 21 вакантної посади судді Вищого суду з питань інтелектуальної власності та встановлено строк подання документів для участі у конкурсі – 15 календарних днів, починаючи з 01 грудня 2017 року.

Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 30 вересня 2017 року № 98/зп-17 затверджено Умови проведення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності (далі – Умови).

Пунктом 4 Умов визначено, що строк подання документів для участі у конкурсі – 15 календарних днів, починаючи з 01 грудня 2017 року.

Згідно з пунктом 25 Умов додаткове направлення кандидатом документів до заяви після 15 грудня 2017 року не допускається, за винятком: 1) зміни прізвища/імені/по батькові кандидата; 2) надходження до кандидата відповідного запиту Комісії.

У зв’язку з надходженням до Комісії значної кількості заяв для участі у конкурсі на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності в останні дні встановленого строку та з метою забезпечення бажаючим можливості подати до Комісії відповідні документи, доповідач – Голова Комісії, запропонував змінити строк подання документів для участі у конкурсі з 15 на 28 календарних днів та внести зміни до відповідних пунктів Умов.

На підставі інформації, викладеній у доповіді, Комісія дійшла висновку про необхідність підтримання пропозиції доповідача.

Ураховуючи викладене, керуючись статтями 79, 81, 93 та 101 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Вища кваліфікаційна комісія суддів України

вирішила:

1. Установити строк подання документів для участі у конкурсі на зайняття 21 вакантної посади судді Вищого суду з питань інтелектуальної власності, оголошеного рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 30 вересня 2017 року № 98/зп-17, – 28 календарних днів, починаючи з 01 грудня 2017 року.

2. Внести до Умов проведення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності, затверджених рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 30 вересня 2017 року № 98/зп-17, такі зміни:

пункт 4 викласти у такій редакції:

«Строк подання документів для участі у конкурсі – 28 календарних днів, починаючи з 01 грудня 2017 року»;

пункт 6 викласти у такій редакції:

«Особи, які направили до Комісії документи 29 грудня 2017 року і пізніше, до участі у конкурсі не допускаються»;

пункт 25 викласти у такій редакції:

«Додаткове направлення кандидатом документів до заяви, після 28 грудня 2017 року, не допускається, за винятком зміни прізвища/імені/по батькові кандидата.

У разі зміни прізвища/імені/по батькові кандидат повинен невідкладно повідомити про це Комісію шляхом направлення відповідної заяви, до якої долучити копії підтверджувальних документів, а також компакт-диск (CD-R, DVD-R) зі сканованими копіями відповідних документів».

3. Опублікувати оголошення про внесені зміни до Умов проведення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності, затверджених рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 30 вересня 2017 року № 98/зп-17, в газеті «Голос України», розмістити його на офіційному веб-сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та веб-порталі судової влади.

Головуючий                                                                                                            С.Ю. Козьяков

Члени Комісії:                                                                                                         В.І. Бутенко

                                                                                                                                  А.В. Василенко

                                                                                                                                  Т.Ф. Весельська

                                                                                                                                  А.О. Заріцька

                                                                                                                                  А.Г. Козлов

                                                                                                                                  Т.В. Лукаш

                                                                                                                                  П.С. Луцюк

                                                                                                                                  М.А. Макарчук

                                                                                                                                  М.І. Мішин

                                                                                                                                  С.М. Прилипко

                                                                                                                                  Ю.Г. Тітов

                                                                                                                                  В.Є. Устименко

                                                                                                                                  Т.С. Шилова

                                                                                                                                  С.О. Щотка