X

Про розгляд питання щодо внесення змін до складу колегій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (далі – Комісія) для вирішення питання допуску осіб до участі в оголошеному Комісією 03 квітня 2017 року доборі кандидатів на посаду судді місцевого суду

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
14.09.2017
88/зп-17
Про розгляд питання щодо внесення змін до складу колегій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (далі – Комісія) для вирішення питання допуску осіб до участі в оголошеному Комісією 03 квітня 2017 року доборі кандидатів на посаду судді місцевого суду

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у пленарному складі:

головуючого Устименко В.Є.,

членів Комісії: Василенка А.В., Заріцької А.О., Козлова А.Г., Лукаша Т.В., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Мішина М.І., Прилипка С.М., Щотки С.О.,

розглянувши питання про внесення змін до складу колегій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (далі Комісія) для вирішення питання допуску осіб до участі в оголошеному Комісією 03 квітня 2017 року доборі кандидатів на посаду судді місцевого суду,

встановила:

Рішенням Комісії від 03 квітня 2017 року № 28/зп-17 оголошено добір кандидатів на посаду судді місцевого суду з урахуванням 600 прогнозованих вакантних посад суддів місцевого суду.

Приписами підпункту 3 пункту 1.3 розділу І Регламенту Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, затвердженого рішенням Комісії від 13 жовтня 2016 року № 81/зп-16 (зі змінами), (далі Регламент) визначено, що Комісія виконує функції та здійснює повноваження у складі палати з питань добору і публічної служби суддів з питань, зокрема, проведення добору кандидатів для призначення на посаду судді.

Відповідно до частини сьомої статті 94 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (далі Закон), пункту 2.1.6 розділу II Регламенту у разі необхідності Комісія у пленарному складі може ухвалити рішення про залучення членів однієї палати до роботи іншої палати.

З метою забезпечення належної організації роботи палати з питань добору і публічної служби суддів під час проведення добору кандидатів на посаду судді місцевого суду, оголошеного 03 квітня 2017 року, до її роботи залучено членів кваліфікаційної палати: Василенка А.В., Весельську Т.Ф., Козьякова С.Ю., Лукаша Т.В., Мішина М.І., Тітова Ю.Г., Шилову Т.С., Щотку С.О., про що ухвалено рішення Комісії від 20 квітня 2017 року № 42/зп-17.

Згідно з підпунктом 3 пункту 1.3 розділу І Регламенту Комісія виконує функції та здійснює повноваження у складі колегії з інших питань за рішенням Комісії.

Пунктом 2.1.2 розділу II Регламенту встановлено, що колегія, її склад визначаються рішенням Комісії.

Рішенням Комісії від 01 серпня 2017 року № 81/зп-17 сформовано колегії Комісії для вирішення питання допуску осіб до участі в оголошеному Комісією 03 квітня 2017 року доборі кандидатів на посаду судді місцевого суду. Зокрема, визначено такий склад колегії Комісії № 2: Козлов А.Г., Шилова Т.С., Щотка С.О., склад колегії Комісії № 5: Луцюк П.С., Тітов Ю.Г., Устименко В.Є.

Рішенням Комісії від 14 вересня 2017 року № 86/зп-17 задоволено заяву члена Комісії Щотки Станіслава Олексійовича про самовідвід у межах добору кандидатів на посаду судді місцевого суду, оголошеного Комісією 03 квітня 2017 року, щодо розгляду справи кандидата на посаду судді місцевого суду Карочевої Анни Володимирівни.

Автоматизованою системою визначення членів Комісії для підготовки до розгляду і доповіді справ заяву кандидата на посаду судді місцевого суду Карочевої А.В. (№ 32дпс-4449/17) розподілено на члена Комісії Козлова А.Г., який перебуває в одній колегії з членом Комісії Щоткою С.О.

Рішенням Комісії від 14 вересня 2017 року № 87/зп-17 задоволено заяву члена Комісії Луцюка Павла Сергійовича про самовідвід у межах добору кандидатів на посаду судді місцевого суду, оголошеного Комісією 03 квітня 2017 року, щодо розгляду справи кандидата на посаду судді місцевого суду Корнієнко Людмили Леонідівни.

Автоматизованою системою визначення членів Комісії для підготовки до розгляду і доповіді справ заяву кандидата на посаду судді місцевого суду Корнієнко Л.Л. (№ 32дпс-2064/17) розподілено на члена Комісії Устименко В.Є., яка перебуває в одній колегії з членом Комісії Луцюком П.С.

Вказані обставини унеможливлюють розгляд питання про допуск Карочевої А.В. та Корнієнко Л.Л. до участі в оголошеному Комісією 03 квітня 2017 року доборі кандидатів на посаду судді місцевого суду у складі колегій Комісії № 2 та № 5 відповідно.

Комісія, заслухавши доповідача, обговоривши питання порядку денного, дійшла висновку про необхідність внесення змін до складу колегій Комісії № 2 та № 5 для вирішення питання допуску Карочевої А.В. та Корнієнко Л.Л.

Ураховуючи викладене, керуючись статтями 92, 93, 94, 98, 101 Закону, Регламентом, Комісія

вирішила:

внести такі зміни до складу колегій Комісії для вирішення питання допуску осіб до участі в оголошеному Комісією 03 квітня 2017 року доборі кандидатів на посаду судді місцевого cyдy, а саме:

у колегії № 2 замінити члена Комісії Щотку С.О. на члена Комісії Луцюка П.С. для розгляду питання допуску Карочевої Анни Володимирівни до участі в доборі кандидатів на посаду судді місцевого суду;

у колегії № 5 замінити члена Комісії Луцюка П.С. на члена Комісії Щотку С.О. для розгляду питання допуску Корнієнко Людмили Леонідівни до участі в доборі кандидатів на посаду судді місцевого суду.

 

Головуючий                                                                                              В.Є. Устименко

Члени Комісії:                                                                                          А.В. Василенко

                                                                                                                    А.О. Заріцька

                                                                                                                    А.Г. Козлов

                                                                                                                    Т.В. Лукаш

                                                                                                                    П.С. Луцюк

                                                                                                                    М.А. Макарчук

                                                                                                                    М.І. Мішин

                                                                                                                    С.М. Прилипко

                                                                                                                    С.О. Щотка