X

Про розгляд питання щодо визначення складу Комісії для проведення другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та співбесіда» кандидатів на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду у межах процедури конкурсу, оголошеного 07 листопада 2016 року

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
05.04.2017
29/зп-17
Про розгляд питання щодо визначення складу Комісії для проведення другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та співбесіда» кандидатів на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду у межах процедури конкурсу, оголошеного 07 листопада 2016 року

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі кваліфікаційної палати:

головуючого – Козьякова С.Ю.,

членів Комісії: Бутенка В.І., Василенка А.В., Лукаша Т.В., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Мішина М.І., Прилипка С.М., Тітова Ю.Г., Устименко В.Є., Шилової Т.С., Щотки С.О.,

розглянувши питання про визначення складу Комісії для проведення другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та співбесіда» кандидатів на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду у межах процедури конкурсу, оголошеного 07 листопада 2016 року,

встановила:

Відповідно до пункту 3 частини п’ятої статті 81 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (далі - Закон) порядок призначення на посаду судді Верховного Суду за спеціальною процедурою передбачає, зокрема, проведення кваліфікаційного оцінювання стосовно кандидатів на цю посаду.

Згідно з частиною першою статті 85 Закону кваліфікаційне оцінювання включає такі етапи:

1) складення іспиту;

2) дослідження досьє та проведення співбесіди.

Рішення про черговість етапів проведення кваліфікаційного оцінювання ухвалює Вища кваліфікаційна комісія суддів України.

Частиною десятою статті 85 Закону визначено, що за результатами одного етапу кваліфікаційного оцінювання судді Вища кваліфікаційна комісія суддів України ухвалює рішення щодо допуску до іншого етапу кваліфікаційного оцінювання.

Відповідно до пункту 3 розділу І Положення про порядок та методологію кваліфікаційного оцінювання, показники відповідності критеріям кваліфікаційного оцінювання та засоби їх встановлення, затвердженого рішенням Комісії від 03 листопада 2016 року № 143/зп-16 (далі - Положення), кваліфікаційне оцінювання проводиться Комісією у складі, визначеному рішенням Комісії.

Згідно з пунктом 5 розділу III Положення авторозподіл матеріалів кваліфікаційного оцінювання для доповіді члену Комісії здійснюється на етапі «Дослідження досьє та співбесіда».

Рішенням Комісії від 07 листопада 2016 року № 145/зп-16 оголошено конкурс на зайняття 120 вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду:

1) у Касаційному адміністративному суді - 30 вакантних посад суддів;

2) у Касаційному господарському суді - 30 вакантних посад суддів;

3) у Касаційному кримінальному суді - 30 вакантних посад суддів;

4) у Касаційному цивільному суді - 30 вакантних посад суддів.

Рішенням Комісії від 11 січня 2017 року № 1/зп-17 для проведення кваліфікаційного оцінювання кандидатів на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду у межах конкурсу, оголошеного рішенням Комісії від 07 листопада 2016 року № 145/зп-16, до роботи кваліфікаційної палати Комісії залучено членів палати з питань добору і публічної служби суддів Комісії Бутенка В.І., Заріцьку А.О., Козлова А.Г., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Прилипка С.М., Тітова Ю.Г. та Устименко В.Є.

Рішенням Комісії від 11 січня 2017 року № 2/зп-17, зокрема, призначено кваліфікаційне оцінювання кандидатів, допущених до участі у конкурсі на зайняття 120 вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду, оголошеному 07 листопада 2016 року, а також визначено черговість його етапів: перший етап - іспит; другий етап - дослідження досьє та проведення співбесіди.

Рішенням Комісії від 29 березня 2017 року № 23/зп-17 до другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та проведення співбесіди» у межах цього конкурсу допущено кандидатів, які за результатами першого етапу «Іспит» набрали мінімально допустимі і більші бали:

1) 74 кандидатів на зайняття вакантних посад у Касаційному адміністративному суді;

2) 88 кандидатів на зайняття вакантних посад у Касаційному господарському суді;

3) 108 кандидатів на зайняття вакантних посад у Касаційному кримінальному суді;

4) 112 кандидатів на зайняття вакантних посад у Касаційному цивільному суді. Комісія, обговоривши питання порядку денного, дійшла висновку про необхідність проведення другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та проведення співбесіди» у межах конкурсу, оголошеного 07 листопада 2016 року, колегіями Комісії та визначила їх склади.

Керуючись статтями 81, 83-86, 101 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Положенням, Комісія

вирішила:

  1. Визначити склад колегії Комісії для забезпечення проведення другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та проведення співбесіди» у межах конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, оголошеного 07 листопада 2016 року.
  2. Визначити склад колегії Комісії для забезпечення проведення другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та проведення співбесіди» у межах конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, оголошеного 07 листопада 2016 року.
  3. Визначити склад колегії Комісії для забезпечення проведення другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та проведення співбесіди» у межах конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, оголошеного 07 листопада 2016 року.
  4. Визначити склад колегії Комісії для забезпечення проведення другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та проведення співбесіди» у межах конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, оголошеного 07 листопада 2016 року.
  5. Провести протягом квітня-травня 2017 року співбесіди за результатами дослідження досьє під час кваліфікаційного оцінювання кандидатів на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду у межах процедури конкурсу, оголошеного 07 листопада 2016 року.
  6. Авторозподіл матеріалів кваліфікаційного оцінювання на етапі «Дослідження досьє та співбесіда» для доповіді члену Комісії здійснити з урахуванням складів колегій, визначених цим рішенням.

Головуючий                                                                                              С.Ю. Козьяков

Члени Комісії:                                                                                          В.І. Бутенко

                                                                                                                     А.В. Василенко

                                                                                                                     Т.В. Лукаш

                                                                                                                     П.С. Луцюк

                                                                                                                     М.А. Макарчук

                                                                                                                     М.І. Мішин

                                                                                                                     С.М. Прилипко

                                                                                                                     Ю.Г. Тітов

                                                                                                                     В.Є. Устименко

                                                                                                                     Т.С. Шилова

                                                                                                                     С.О. Щотка

 

 

Додаток

до рішення Комісії

05 квітня 2017 року № 29/зп-17

Склади колегій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для забезпечення другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та проведення співбесіди» у межах конкурсу на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду, оголошеного 07 листопада 2016 року

  1. Склад колегії Комісії для забезпечення проведення другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та проведення співбесіди» у межах конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду:

Козьяков С.Ю.,

Козлов А.Г.,

Макарчук М.А.,

Мішин М.І.,

  1. Склад колегії Комісії для забезпечення проведення другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та проведення співбесіди» у межах конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду:

Заріцька А.О.,

Тітов Ю.Г.,

Щотка С.О.

  1. Склад колегії Комісії для забезпечення проведення другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та проведення співбесіди» у межах конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду:

Весельська Т.Ф.,

Луцюк П.С.,

Прилипко С.М.,

Устименко В.Є.,

  1. Склад колегії Комісії для забезпечення проведення другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та проведення співбесіди» у межах конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду:

Бутенко В.І.,

Василенко А.В.,

Лукаш Т.В.,

Шилова Т.С.