X

Про розгляд питання щодо формування та затвердження тестових і практичних завдань для проведення іспитів під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу до касаційних судів у складі Верховного Суду, оголошеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 07 листопада 2016 року,

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
13.02.2017
8/зп-17
Про розгляд питання щодо формування та затвердження тестових і практичних завдань для проведення іспитів під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу до касаційних судів у складі Верховного Суду, оголошеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 07 листопада 2016 року,

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі кваліфікаційної палати:

головуючого ‑ Козьякова С.Ю.,

членів Комісії: Бутенка В.І., Василенка А.В., Весельської Т.Ф., Заріцької А.О., Козлова А.Г., Лукаша Т.В., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Мішина М.І., Прилипка С.М., Тітова Ю.Г., Устименко В.Є., Шилової Т.С., Щотки С.О.,

розглянувши питання про формування та затвердження тестових і практичних завдань для проведення іспитів під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу до касаційних судів у складі Верховного Суду, оголошеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 07 листопада 2016 року,

встановила:

Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 07 листопада 2016 року № 145/зп-16 оголошено конкурс на зайняття вакантних посад суддів Касаційного адміністративного суду, Касаційного господарського суду, Касаційного кримінального суду та Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду.

Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 11 січня 2017 року № 1/зп-17 у пленарному складі залучено до роботи кваліфікаційної палати Комісії членів палати з питань добору і публічної служби суддів Комісії Бутенка В.І., Заріцьку А.О., Козлова А.Г., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Прилипка С.М., Тітова Ю.Г. та Устименко В.Є. для проведення кваліфікаційного оцінювання кандидатів на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду у межах конкурсу, оголошеного рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 07 листопада 2016 року № 145/зп-16.

Рішенням Комісії від 20 січня 2017 року № 3/зп-17 затверджено повний перелік тестових запитань для проведення іспитів під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу на посади суддів касаційних судів у складі Верховного   Суду.

Відповідно до пункту 11 глави 1 розділу II Порядку проведення іспиту та методики встановлення його результатів у процедурі кваліфікаційного оцінювання (далі ‑ Порядок) сукупність тестових запитань становить тестову базу.

Рішенням Комісії від 09 лютого 2017 року № 7/зп-17 затверджено бази практичних завдань для проведення іспитів під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу на посади суддів відповідних касаційних судів у складі Верховного Суду.

На засіданні Комісії за допомогою програмного комплексу за принципом випадковості згенеровано по 120 тестових запитань і по одній модельній судовій справі для забезпечення проведення іспиту під час кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посаду судді Касаційного адміністративного суду, Касаційного господарського суду, Касаційного кримінального суду та Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду.

Зауважень до їх форми та змісту не надійшло.

Комісія, обговоривши тестові запитання і модельні судові справи, дійшла висновку про можливість формування та затвердження на їх основі тестових і практичних завдань для забезпечення проведення іспиту під час кваліфікаційного оцінювання.

Ураховуючи викладене, керуючись статтями 81, 83-86, 101 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», главою 2 розділу II Порядку, Комісія

вирішила:

  1. Затвердити сформоване у п’яти варіантах тестове завдання у кількості 120 запитань для анонімного письмового тестування на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу на посади суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.
  2. Затвердити сформоване у п’яти варіантах тестове завдання у кількості 120 запитань для анонімного письмового тестування на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу на посади суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.
  3. Затвердити сформоване у п’яти варіантах тестове завдання у кількості 120 запитань для анонімного письмового тестування на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу на посади суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.
  4. Затвердити сформоване у п’яти варіантах тестове завдання у кількості 120 запитань для анонімного письмового тестування на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу на посади суддів Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду.
  5. Затвердити сформоване практичне завдання для забезпечення проведення іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу на посади суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.
  6. Затвердити сформоване практичне завдання для забезпечення проведення іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу на посади суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.
  7. Затвердити сформоване практичне завдання для забезпечення проведення іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу на посади суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.
  8. Затвердити сформоване практичне завдання для забезпечення проведення іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу на посади суддів Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду.
  9. Зберегти тестові завдання на електронних носіях із закриттям їх до сейф- пакетів: за № 082677 ‑ для Касаційного адміністративного суду, за № 082676 ‑ для Касаційного кримінального суду, за № 082605 - для Касаційного господарського суду, за № 082607 - для Касаційного цивільного суду та подальшим його відкриттям при тиражуванні матеріалів іспиту.
  10. Зберегти практичні завдання на електронних носіях із закриттям їх до сейф- пакетів: за № 082675 - для Касаційного кримінального суду, за № 082674 – для Касаційного господарського суду, за № 082673 - для Касаційного цивільного суду, за № 082672 ‑ для Касаційного адміністративного суду та подальшим його відкриттям при тиражуванні матеріалів іспиту.
  11. Доручити проведення тиражування матеріалів іспиту із дотриманням умов конфіденційності та застосуванням відеофіксації заступнику керівника секретаріату Комісії Биструшкіну О.О., директору департаменту суддівської кар’єри секретаріату Комісії Нешику Т.С., заступнику начальника управління ‑ начальнику відділу технічного забезпечення управління інформаційних технологій Чикіну О.О., начальнику відділу організаційного забезпечення проведення іспиту департаменту суддівської кар’єри секретаріату Комісії Новову Д.С., завідувачу сектору технічної обробки документів управління інформаційних технологій Острижнюку В.Я., провідному інженеру з комп'ютерних систем відділу технічного забезпечення управління інформаційних технологій Ніколаєнко Є. В., провідному інженеру з програмного забезпечення Управління інформаційних технологій Левківському Є.В.
  12. Знищити електронні носії з тестовими та практичними завданнями після закінчення процедури тиражування.
  13. Контроль за виконанням цього рішення покласти на керівника секретаріату Комісії Пономаренко О.Г.

Головуючий                                                                                               С.Ю. Козьяков

Члени Комісії:                                                                                            В.І. Бутенко

                                                                                                                      А.В. Василенко

                                                                                                                      Т.Ф. Весельська

                                                                                                                      А.О. Заріцька

                                                                                                                      А.Г. Козлов

                                                                                                                      Т.В. Лукаш

                                                                                                                      П.С. Луцюк

                                                                                                                      М.А. Макарчук

                                                                                                                      М.І. Мішин

                                                                                                                      С.М. Прилипко

                                                                                                                      Ю.Г. Тітов

                                                                                                                      В.Є. Устименко

                                                                                                                      Т.С. Шилова

                                                                                                                      С.О. Щотка