X

Про розгляд питання щодо визначення результатів виконання практичних завдань на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання кандидатів на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду у межах процедури конкурсу, оголошеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 07 листопада 2016 року

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
28.03.2017
22/зп-17
Про розгляд питання щодо визначення результатів виконання практичних завдань на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання кандидатів на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду у межах процедури конкурсу, оголошеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 07 листопада 2016 року

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі кваліфікаційної палати:

головуючого - Козьякова С.Ю.,

членів Комісії: Бутенка В.І., Василенка А.В., Заріцької А.О., Козлова А.Г., Лукаша Т.В., Макарчука М.А., Мішина М.І., Прилипка С.М., Устименко В.Є., Шилової Т.С., Щотки С.О.,

розглянувши питання про визначення результатів виконання практичних завдань на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання кандидатів на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду у межах процедури конкурсу, оголошеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 07 листопада 2016 року,

встановила:

Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у пленарному складі від 11 січня 2017 року № 1/зп-17 членів палати з питань добору і публічної служби суддів Комісії Бутенка В.І., Заріцьку А.О., Козлова А.Г., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Прилипка С.М., та Устименко В.Є. залучено до роботи кваліфікаційної палати Комісії для проведення кваліфікаційного оцінювання кандидатів на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду у межах конкурсу, оголошеного рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 07 листопада 2016 року № 145/зп-16.

Рішеннями Комісії від 11 та 20 січня 2017 року вирішено, зокрема, провести 21 лютого 2017 року виконання практичного завдання як складову іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах оголошеного Комісією 07 листопада 2016 року конкурсу до касаційних судів у складі Верховного Суду.

Згідно з пунктом 2 розділу V Порядку проведення іспиту та методики встановлення його результатів у процедурі кваліфікаційного оцінювання, затвердженого рішенням Комісії від 04 листопада 2016 року № 144/зп-16 (далі - Порядок), етапами опрацювання матеріалів виконання практичного завдання на паперових носіях, зокрема, є:

  • сканування зошитів для виконання практичного завдання;
  • перевірка виконаних учасниками іспиту практичних завдань;
  • встановлення мінімально допустимого бала та результатів практичного завдання;
  • визначення та оприлюднення переліку учасників іспиту, які отримали мінімально допустимі бали.

Рішенням Комісії від 17 лютого 2017 року № 12/зп-17 до виконання практичного завдання на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу на зайняття 120 вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду було допущено 521 кандидата.

За даними реєстрації для виконання практичного завдання на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах процедури конкурсу на зайняття 120 вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду з’явилися 521 кандидат.

По завершенню виконання практичного завдання встановлено, що один з кандидатів на зайняття вакантної посади судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду не здав виданий йому для виконання практичного завдання зошит, про що було складено акт позаштатної ситуації.

Рішеннями Комісії від 28 березня 2017 року визначено такі мінімально допустимі бали виконаних практичних завдань на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у межах конкурсу до касаційних судів у складі Верховного Суду:

до Касаційного адміністративного суду - 67 балів;

до Касаційного господарського суду - 70 балів;

до Касаційного кримінального суду - 65 балів;

до Касаційного цивільного суду - 65 балів.

Сканування та завантаження практичних завдань до спеціального програмного комплексу з метою їх перевірки членами Комісії здійснювалося у приміщенні за адресою: м. Київ, вул. Механізаторів, 9.

За результатами сканування до спеціального програмного комплексу було завантажено 520 зошитів для виконання практичних завдань:

до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду - 102;

до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду - 107;

до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду - 146;

до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду - 165.

Перевірка та оцінювання вказаних зошитів проводилася складами колегій, затвердженими рішенням Комісії від 11 січня 2017 року № 2/зп-17.

Відповідно до пункту 12 розділу V Порядку встановлення результатів виконаного учасником іспиту практичного завдання здійснюється членами Комісії, після чого шляхом визначення середнього арифметичного виводиться остаточна оцінка учасника іспиту за практичне завдання. Оцінка за практичне завдання виводиться шляхом округлення до наближеного цілого числа або числа з коефіцієнтом 0,5.

При персоніфікації результатів виконання практичних завдань системою автоматизації робочих процесів Комісії не виявлено зошита для виконання практичного завдання кандидата на зайняття вакантної посади судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду із згенерованим для нього індивідуальним кодом 0047886.

Комісія, обговоривши питання порядку денного, дійшла висновку визначити результати виконаних практичних завдань на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання кандидатів на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду у межах процедури конкурсу, оголошеного Комісією 07 листопада 2016 року, шляхом округлення оцінок за практичні завдання до наближеного цілого числа або числа з коефіцієнтом 0,5.

Результати виконання практичного завдання оприлюднюються на офіційному веб-сайті Комісії не пізніше наступного робочого дня після їх встановлення.

Керуючись статтями 81, 83-86, 101 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Положення про порядок та методологію кваліфікаційного оцінювання, показники відповідності критеріям кваліфікаційного оцінювання та засоби їх встановлення, затвердженого рішенням Комісії від 03 листопада 2016 року № 143/зп-16, Порядком Комісія

вирішила:

1. Затвердити перелік кандидатів на зайняття вакантної посади судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, які за результатами виконаного 21 лютого 2017 року практичного завдання на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у процедурі конкурсу, оголошеного Комісією 07 листопада 2016 року, набрали мінімально допустимий і більший бал відповідного іспиту (додаток 1).

2. Затвердити перелік кандидатів на зайняття вакантної посади судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, які за результатами виконаного 21 лютого 2017 року практичного завдання на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у процедурі конкурсу, оголошеного Комісією 07 листопада 2016 року, не набрали мінімально допустимого бала відповідного іспиту (додаток 2).

3. Затвердити перелік кандидатів на зайняття вакантної посади судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, які за результатами виконаного 21 лютого 2017 року практичного завдання на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у процедурі конкурсу, оголошеного Комісією 07 листопада 2016 року, набрали мінімально допустимий і більший бал відповідного іспиту (додаток 3).

4. Затвердити перелік кандидатів на зайняття вакантної посади судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, які за результатами виконаного 21 лютого 2017 року практичного завдання на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у процедурі конкурсу, оголошеного Комісією 07 листопада 2016 року, не набрали мінімально допустимого бала відповідного іспиту (додаток 4).

5. Затвердити перелік кандидатів на зайняття вакантної посади судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, які за результатами виконаного 21 лютого 2017 року практичного завдання на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у процедурі конкурсу, оголошеного Комісією 07 листопада 2016 року, набрали мінімально допустимий і більший бал відповідного іспиту (додаток 5).

6. Затвердити перелік кандидатів на зайняття вакантної посади судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, які за результатами виконаного 21 лютого 2017 року практичного завдання на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у процедурі конкурсу, оголошеного Комісією 07 листопада 2016 року, не набрали мінімально допустимого бала відповідного іспиту (додаток 6).

7. Затвердити перелік кандидатів на зайняття вакантної посади судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, які за результатами виконаного 21 лютого 2017 року практичного завдання на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у процедурі конкурсу, оголошеного Комісією 07 листопада 2016 року, набрали мінімально допустимий і більший бал відповідного іспиту (додаток 7).

8. Затвердити перелік кандидатів на зайняття вакантної посади судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, які за результатами виконаного 21 лютого 2017 року практичного завдання на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання у процедурі конкурсу, оголошеного Комісією 07 листопада 2016 року, не набрали мінімально допустимого бала відповідного іспиту (додаток 8).

9. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Комісії деперсоніфіковані та персоніфіковані результати виконаних 21 лютого 2017 року практичних завдань на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання кандидатів на зайняття вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду у межах процедури конкурсу, оголошеного Комісією 07 листопада 2016 року.

Головуючий                                                                                                           С.Ю. Козьяков

Члени Комісії:                                                                                                        В.І. Бутенко

                                                                                                                                  А.В. Василенко

                                                                                                                                  А.О. Заріцька

                                                                                                                                  А.Г. Козлов

                                                                                                                                  Т.В. Лукаш

                                                                                                                                  М.А. Макарчук

                                                                                                                                  М.І. Мішин

                                                                                                                                  С.М. Прилипко

                                                                                                                                  В.Є. Устименко

                                                                                                                                  Т.С. Шилова

                                                                                                                                  С.О. Щотка