X

Про розгляд питання щодо визначення результатів першого етапу кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді «Іспит» та допуск до другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та проведення співбесіди» за результатами іспиту

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
22.03.2018
59/зп-18
Про розгляд питання щодо визначення результатів першого етапу кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді «Іспит» та допуск до другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та проведення співбесіди» за результатами іспиту

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі кваліфікаційної палати із залученням палати з питань добору і публічної служби суддів:

головуючого – Козьякова С.Ю.,

членів Комісії: Бутенка В.І., Василенка А.В., Заріцької А.О., Козлова А.Г., Лукаша Т.В., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Мішина М.І., Тітова Ю.Г., Устименко В.Є., Шилової Т.С., Щотки С.О.,

розглянувши питання про визначення результатів першого етапу кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді «Іспит» та допуск до другого етапу кваліфікаційного оцінювання «Дослідження досьє та проведення співбесіди» за результатами іспиту,

встановила:

Рішенням Комісії від 29 січня 2018 року № 6/зп-18 призначено проведення 05 березня 2018 року іспиту для 57 суддів апеляційних судів (цивільна спеціалізація) під час процедури кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді.

В іспиті взяли участь 57 суддів.

Порушень порядку складення іспиту у день його проведення не зафіксовано.

Кодовані результати іспиту опубліковано на офіційному веб-сайті Комісїі.

Відповідно до абзацу п’ятого пункту 14 розділу ІІІ Положення про порядок та методологію кваліфікаційного оцінювання, показники відповідності критеріям кваліфікаційного оцінювання та засоби їх встановлення, затвердженого рішенням Комісії від 03 листопада 2016 року № 143/зп-16 (зі змінами) (далі – Положення), Комісія ухвалює рішення про затвердження деперсоніфікованих (кодованих) і персоніфікованих (декодованих) результатів анонімного письмового тестування та практичного завдання.

Згідно з пунктом 6 глави 6 розділу ІІ Положення під час проведення іспиту встановлюється мінімально допустимий бал, який дозволяє судді продовжувати участь у кваліфікаційному оцінюванні.

Рішенням Комісії від 29 січня 2018 року № 6/зп-18 встановлено мінімально допустимий бал іспиту – 50 відсотків від максимально можливого бала у разі набрання суддею:

50 і більше відсотків від максимально можливого бала за складення анонімного письмового тестування;

50 і більше відсотків від максимально можливого бала за виконання практичного завдання.

Згідно з результатами іспиту під час кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді 55 суддів набрали мінімально допустимий і більший від нього бал за складення анонімного письмового тестування та виконання практичного завдання.

Обговоривши питання порядку денного, Комісія дійшла висновку про необхідність затвердити кодовані результати анонімного письмового тестування та практичного завдання, а також декодовані результати іспиту. Допустити до другого етапу кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді «Дослідження досьє та проведення співбесіди» 55 суддів, які успішно склали іспит, та розпочати проведення з ними співбесід з 11 квітня 2018 року.

Керуючись статтями 83–85, 93 та 101 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Положенням, Комісія

вирішила:

  1. Затвердити кодовані результати складення суддями 05 березня 2018 року анонімного письмового тестування в межах процедури кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді згідно з додатком 1.
  2. Затвердити кодовані результати виконання суддями 05 березня 2018 року практичного завдання в межах процедури кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді згідно з додатком 2.
  3. Затвердити та оприлюднити на офіційному веб-сайті Комісії декодовані результати першого етапу кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді «Іспит» згідно з додатком 3.
  4. Допустити до другого етапу кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді «Дослідження досьє та проведення співбесіди» суддів згідно з додатком 4.
  5. Розпочати проведення співбесід з 11 квітня 2018 року.

Головуючий                                                                                                         С.Ю. Козьяков

Члени Комісії:                                                                                                     В.І. Бутенко

                                                                                                                               А.В. Василенко

                                                                                                                               А.О. Заріцька

                                                                                                                               А.Г. Козлов

                                                                                                                               Т.В. Лукаш

                                                                                                                               П.С. Луцюк

                                                                                                                               М.А. Макарчук

                                                                                                                               М.І. Мішин

                                                                                                                               Ю.Г. Тітов

                                                                                                                               В.Є. Устименко

                                                                                                                               Т.С. Шилова

                                                                                                                               С.О. Щотка