X

Про розгляд питання щодо зміни спеціалізації для складення іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
18.07.2018
175/зп-18
Про розгляд питання щодо зміни спеціалізації для складення іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі кваліфікаційної палати із залученням палати з питань добору і публічної служби суддів:

головуючого – Козьякова С.Ю.,

членів Комісії: Бутенка В.І., Василенка А.В., Весельської Т.Ф., Гладія С.В., Заріцької А.О., Лукаша Т.В., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Мішина М.І., Прилипка С.М., Устименко В.Є., Шилової Т.С., Щотки С.О.,

розглянувши питання про зміну спеціалізації для складення іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді,

встановила:

Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 01 лютого 2018 року № 8/зп-18 призначено кваліфікаційне оцінювання 1790 суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді, зокрема судді Ровеньківського міського суду Луганської області Фоміна Олександра Володимировича.

Суддя Фомін О.В. з повідомленням про спеціалізацію, за якою має намір проходити кваліфікаційне оцінювання, до Комісії не звертався. Рішенням Комісії від 06 лютого 2018 року № 13/зп-18 вказаному судді для складення іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді визначено цивільну спеціалізацію та дату проведення іспиту – 15 травня 2018 року.

У визначену Комісією дату суддя Фомін О.В. не з’явився для складення іспиту.

Рішенням Комісії від 11 липня 2018 року № 167/зп-18 причини неявки судді Фоміна О.В. на складення 15 травня 2018 року іспиту в межах процедури кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді визнано поважними.

Рішенням Комісії від 07 червня 2018 року № 133/зп-18 призначено кваліфікаційне оцінювання 2188 суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді, зокрема судді Комсомольського міського суду Полтавської області Куц Тетяни Олександрівни, судді Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волкової Олени Іванівни, судді Центрального районного суду міста Миколаєва Чулупа Олександра Степановича.

Суддя Волкова О.І. з повідомленням про спеціалізацію, за якою має намір проходити кваліфікаційне оцінювання, до Комісії не зверталася, однак суддя Куц Т.О. 10 серпня 2017 року поінформувала Комісію про намір проходити кваліфікаційне оцінювання за цивільною спеціалізацією. Суддя Чулуп О.С. 09 серпня 2017 року повідомив Комісію про намір проходити кваліфікаційне оцінювання за кримінальною спеціалізацією шляхом заповнення відповідної форми реєстрації на офіційному веб-сайті Комісії.

Рішенням Комісії від 07 червня 2018 року Куц Т.О. призначено проведення іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді на 26 липня 2018 року з цивільної спеціалізації, Волковій О.І - на 27 серпня 2018 року з цивільної спеціалізації, Чулупу О.С. – на 21 серпня 2018 року з кримінальної спеціалізації.

Після призначення кваліфікаційного оцінювання та визначення графіка проведення іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді до Комісії 27 червня 2018 року надійшла заява судді Куц Т.О. про зміну спеціалізації з цивільної на кримінальну та заява судді Чулуп О.С. про зміну спеціалізації з кримінальної на цивільну.

Також 02 липня 2018 року до Комісії надійшла заява судді Фоміна О.В. та 10 липня 2018 року заява судді Волкової О.І. про зміну спеціалізації з цивільної на кримінальну.

Обговоривши питання порядку денного, Комісія дійшла висновку про можливість визначення суддям іншої дати складання іспиту з урахуванням спеціалізації, за якою вони мають намір проходити кваліфікаційне оцінювання.

Керуючись статтями 83-85, 93 та 101 Закону України «Про судоустрій і стату суддів», Комісія

вирішила:

  1. Визначити судді Ровеньківського міського суду Луганської області Фоміну Олександру Володимировичу кримінальну спеціалізацію для складення іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді та провести іспит із суддею 28 серпня 2018 року.
  2. Визначити судді Комсомольського міського суду Полтавської області Куц Тетяні Олександрівні кримінальну спеціалізацію для складення іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді та провести іспит із суддею 28 серпня 2018 року.
  3. Визначити судді Южноукраїнського міського суду Миколаївської області Волковій Олені Іванівні кримінальну спеціалізацію для складення іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді та провести іспит із суддею 28 серпня 2018 року.
  4. Визначити судді Центрального районного суду міста Миколаєва Чулупу Олександру Степановичу цивільну спеціалізацію для складення іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді та провести іспит із суддею 27 серпня 2018 року.

Головуючий                                                                                                 С.Ю. Козьяков

Члени Комісії:                                                                                              В.І. Бутенко

                                                                                                                        А.В. Василенко

                                                                                                                        Т.Ф. Весельська

                                                                                                                        С.В. Гладій

                                                                                                                        А.О. Заріцька

                                                                                                                        Т.В. Лукаш

                                                                                                                        П.С. Луцюк

                                                                                                                        М.А. Макарчук

                                                                                                                        М.І. Мішин

                                                                                                                        С.М. Прилипко

                                                                                                                        В.Є. Устименко

                                                                                                                        Т.С. Шилова

                                                                                                                        С.О. Щотка