X

Про розгляд питання щодо повторного автоматизованого розподілу справ за згодами суддів щодо продовження строку відрядження суддів до іншого суду того самого рівня для здійснення правосуддя

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
07.06.2018
137/зп-18
Про розгляд питання щодо повторного автоматизованого розподілу справ за згодами суддів щодо продовження строку відрядження суддів до іншого суду того самого рівня для здійснення правосуддя

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у пленарному складі:

головуючого – Козьякова С.Ю.,

членів Комісії: Бутенка В.І., Василенка А.В., Весельської Т.Ф., Гладія С.В., Заріцької А.О., Козлова А.Г., Лукаша Т.В., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Мішина М.І., Прилипка С.М., Устименко В.Є., Шилової Т.С., Щотки С.О.,

розглянувши питання про повторний автоматизований розподіл справ за згодами суддів щодо продовження строку відрядження суддів до іншого суду того самого рівня для здійснення правосуддя,

встановила:

Відповідно до пункту 1 розділу III Порядку відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 24 січня 2017 року № 54/0/15-17, розгляд питання щодо внесення подання про відрядження судді здійснюється Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (далі - Комісія) у складі палати з питань добору і публічної служби суддів не пізніше ніж за 30 днів із дня одержання повідомлення Державної судової адміністрації України.

Підпунктом 3 пункту 1.3 розділу І Регламенту Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, затвердженого рішенням Комісії від 13 жовтня 2016 року № 81 /зп-16 (зі змінами) (далі - Регламент), визначено, що Комісія виконує функції та здійснює повноваження у складі палати з питань добору з інших питань і публічної служби суддів за рішенням Комісії.

Згідно з вимогами Положення про автоматизовану систему визначення членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для підготовки до розгляду і доповіді справ, затвердженого рішенням Комісії від 07 листопада 2016 року № 146/зп-16 (далі - Положення), зі згодами про продовження строку відрядження суддів до іншого суду того самого рівня для здійснення правосуддя звернулися 35 суддів, які автоматизованою системою визначення членів Комісії для підготовки до розгляду і доповіді справ було розподілено серед членів Комісії.

Зокрема, автоматизованою системою розподілено на члена Комісії Бутенка В.І. дев’ять справ щодо продовження строку відрядження суддів до іншого суду того самого рівня для здійснення правосуддя.

З метою вирішення питання щодо продовження строку відрядження суддів до іншого суду того самого рівня для здійснення правосуддя на 11 червня 2018 року затверджено порядок денний засідання палати з питань добору і публічної служби суддів Комісії, у складі якої перебуває член Комісії Бутенко В.І. Однак у зв’язку з наданням відповідно до наказу Голови Комісії від 04 червня 2018 року № 110-к/тм частини щорічної основної відпустки у період з 11 червня 2018 року по 15 червня 2018 року Бутенко В.І. не зможе взяти участі у засіданнях колегій у зазначені дати.

Вказані обставини унеможливлюють вирішення питання щодо продовження строку відрядження суддів до іншого суду того самого рівня для здійснення правосуддя, згоди яких автоматизованою системою розподілено на члена Комісії Бутенка В.І.

Згідно з пунктом 2.9 розділу II Положення у випадках, визначених чинним законодавством (відвід, самовідвід, припинення повноважень тощо), справи (документи), розподілені на члена Комісії, за рішенням Комісії підлягають повторному автоматизованому розподілу без урахування цього члена Комісії.

Беручи до уваги перебування у відпустці члена Комісії - доповідача Бутенка В.І., а також стислі строки вирішення питання щодо продовження строку відрядження суддів до іншого суду того самого рівня для здійснення правосуддя, є необхідність у здійсненні повторного автоматизованого розподілу справ за згодами дев’яти осіб.

Комісія, заслухавши доповідача, обговоривши питання порядку денного, дійшла висновку про необхідність повторного автоматизованого визначення члена Комісії - доповідача у справах за згодами суддів щодо продовження строку відрядження суддів до іншого суду того самого рівня для здійснення правосуддя, розподілених раніше на члена Комісії Бутенка В.І., між іншими членами палати з питань добору і публічної служби суддів Комісії.

Ураховуючи викладене, керуючись статтями 92, 93, 94, 98 Закону, Регламентом, Положенням, Комісія

вирішила:

здійснити повторне автоматизоване визначення члена Комісії для підготовки до розгляду і доповіді справ за згодами суддів щодо продовження строку відрядження суддів до іншого суду того самого рівня для здійснення правосуддя, розподілених раніше на члена Комісії Бутенка В.І.

Головуючий                                                                                                        С.Ю. Козьяков

Члени Комісії:                                                                                                     В.І. Бутенко

                                                                                                                              А.В. Василенко

                                                                                                                              Т.Ф. Весельська

                                                                                                                              С.В. Гладій

                                                                                                                              А.О. Заріцька

                                                                                                                              А.Г. Козлов

                                                                                                                              Т.В. Лукаш

                                                                                                                              П.С. Луцюк

                                                                                                                              М.А. Макарчук

                                                                                                                              М.І. Мішин

                                                                                                                              С.М. Прилипко

                                                                                                                              В.Є. Устименко

                                                                                                                              Т.С. Шилова

                                                                                                                              С.О. Щотка