X

Про розгляд питання щодо перенесення дати проведення кваліфікаційного іспиту, призначеного рішенням Комісії від 24 червня 2019 року, в межах процедури добору кандидатів на посаду судді місцевого суду, оголошеного рішенням Комісії від 03 квітня 2017 року № 28/зп-17, у зв’язку зі зверненням окремих кандидатів

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
02.07.2019
111/зп-19
Про розгляд питання щодо перенесення дати проведення кваліфікаційного іспиту, призначеного рішенням Комісії від 24 червня 2019 року, в межах процедури добору кандидатів на посаду судді місцевого суду, оголошеного рішенням Комісії від 03 квітня 2017 року № 28/зп-17, у зв’язку зі зверненням окремих кандидатів

Вища кваліфікаційна комісія суддів України в складі кваліфікаційної палати із залученням палати з питань добору і публічної служби суддів:

головуючого - Устименко В.Є.,

членів Комісії: Бутенка В.І., Гладія С.В., Заріцької А.О., Луцюка П.С., Макарчука М.А., Мішина М.І., Тітова Ю.Г., Шилової Т.С.,

розглянувши питання про перенесення дати проведення кваліфікаційного іспиту, призначеного рішенням Комісії від 24 червня 2019 року, в межах процедури добору кандидатів на посаду судді місцевого суду, оголошеного рішенням Комісії від 03 квітня 2017 року № 28/зп-17, у зв’язку зі зверненням окремих кандидатів,

встановила:

Рішенням Комісії від 24 червня 2019 року № 107/зп-19 призначено кваліфікаційний іспит у межах процедури добору кандидатів на посаду судді місцевого суду, оголошеного рішенням Комісії від 03 квітня 2017 року № 28/зп-17, та визначено дати його проведення.

До Комісії із заявами про перенесення дати проведення іспиту звернулися кандидати на посаду судді Возіян Юлія Сергіївна, Самойлик Василь Григорович та Тітомер Євгенія Володимирівна.

Кандидати на посаду судді Возіян Ю.С. та Тітомер Є.В. звернулися із проханням про перенесення дати складення кваліфікаційного іспиту на більш ранній період, що обумовлено терміном ІНФОРМАЦІЯ_1 та підтверджено копіями наданих документів.

Кандидат на посаду судді Самойлик В.Г. звернувся із заявою про перенесення призначеної на 25 липня 2019 року дати складення письмового анонімного тестування під час іспиту у зв’язку з його участю в судовому засіданні в якості захисника в кримінальному провадженні, що підтверджено листом Київського апеляційного суду від 25 червня 2019 року № 11/824/18/2019.

Обговоривши питання порядку денного, Комісія дійшла висновку про можливість перенесення дати проведення кваліфікаційного іспиту в межах процедури добору кандидатів на посаду судді місцевого суду, оголошеного рішенням Комісії від 03 квітня 2017 року № 28/зп-17, для кандидатів на посаду судді Возіян Ю.С. та Тітомер Є.В.

Також визначено, що зазначені в заяві кандидата на посаду судді Самойлика В.Г. підстави для перенесення дати складення письмового анонімного тестування під час іспиту не є безумовною перешкодою для його участі в складенні згаданого тестування.

Керуючись статтями 70, 78, 93 та 101 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Комісія

вирішила:

  1. Перенести дати проведення кваліфікаційного іспиту, призначеного рішенням Комісії від 24 червня 2019 року № 107/зп-19, в межах процедури добору кандидатів на посаду судді місцевого суду, оголошеного рішенням Комісії від 03 квітня 2017 року № 28/зп-17 та визначити такі дати іспиту для кандидатів на посаду судді:

Возіян Юлії Сергіївни та Тітомер Євгенії Володимирівни - складення письмового анонімного тестування провести 25 липня 2019 року о 10 год 00 хв; виконання анонімного письмового практичного завдання зі спеціалізації місцевого загального суду – 02 серпня 2019 року о 10 год 00 хв, зі спеціалізації місцевого адміністративного суду – 05 серпня 2019 року о 10 год 00 хв, зі спеціалізації місцевого господарського суду – 06 серпня 2019 року о 10 год 00 хв.

  1. Відмовити кандидату на посаду судді Самойлику Василю Григоровичу у задоволені заяви від 26 червня 2019 року про перенесення дати складення письмового анонімного тестування під час іспиту.

Головуючий                                                                         В.Є. Устименко

Члени Комісії:                                                                      В.І. Бутенко

                                                                                                 С.В. Гладій

                                                                                                 А.О. Заріцька

                                                                                                 П.С. Луцюк

                                                                                                 М.А. Макарчук

                                                                                                 М.І. Мішин

                                                                                                 Ю.Г. Тітов

                                                                                                 Т.С. Шилова