X

Про розгляд питання щодо затвердження складу колегії Комісії для розгляду питання допуску кандидата на посаду судді до участі у конкурсі та допуску кандидата на посаду судді до проходження кваліфікаційного оцінювання (для участі у конкурсі на зайняття вакантних посад суддів в апеляційних судах)

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
26.09.2019
169/зп-19
Про розгляд питання щодо затвердження складу колегії Комісії для розгляду питання допуску кандидата на посаду судді до участі у конкурсі та допуску кандидата на посаду судді до проходження кваліфікаційного оцінювання (для участі у конкурсі на зайняття вакантних посад суддів в апеляційних судах)

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у пленарному складі:

головуючого – Гладія С.В.,

членів Комісії: Бутенка В.І., Дроздова О.М., Заріцької А.О., Макарчука М.А., Мішина М.І., Остапця С.Л., Сіроша М.В., Солодкова А.А., Тітова Ю.Г., Устименко В.Є., Шилової Т.С.,

розглянувши питання про затвердження складу колегії Комісії для розгляду питання допуску кандидата на посаду судді до участі у конкурсі та допуску кандидата на посаду судді до проходження кваліфікаційного оцінювання (для участі у конкурсі на зайняття вакантних посад суддів в апеляційних судах),

встановила:

Згідно із частиною першою статті 79 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (далі – Закон) конкурс на зайняття вакантних посад суддів апеляційних судів проводиться Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відповідно до цього Закону та положення про проведення конкурсу.

Рішенням Комісії від 09 серпня 2019 року № 154/зп-19 оголошено конкурс на зайняття 346 вакантних посад суддів в апеляційних судах, з яких: в апеляційних судах з розгляду цивільних і кримінальних справ, а також справ про адміністративні правопорушення – 285, в апеляційних судах з розгляду господарських справ – 31, в апеляційних судах з розгляду адміністративних справ – 30.

Також указаним рішенням встановлено, що порядок подання заяви про участь у конкурсі на зайняття 346 вакантних посад суддів в апеляційних судах, перелік документів, що додаються до заяви, та вимоги до них визначаються умовами його проведення. Строк подання заяв та документів для участі в конкурсі – 1 календарний день, 25 вересня 2019 року.

Підпунктом 2.1.2 пункту 2.1 розділу ІІ Регламенту Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, затвердженого рішенням Комісії від 13 жовтня 2016 року № 81/зп-16 (зі змінами), встановлено, що колегія, її склад визначаються рішенням Комісії.

Згідно з рішенням Комісії від 09 серпня 2019 року № 154/зп-19 розгляд питання допуску кандидата на посаду судді до участі в конкурсі та проходження кваліфікаційного оцінювання вирішується колегіями Комісії. Так, визначено такі склади колегій Комісії:

  • колегія Комісії № 1: Макарчук Михайло Андрійович, Остапець Сергій Леонідович, Шилова Тетяна Семенівна;
  • колегія Комісії № 2: Бутенко Володимир Іванович, Сірош Микола Васильович, Тітов Юрій Георгійович:
  • колегія Комісії № 3: Дроздов Олександр Михайлович, Заріцька Анастасія Олексіївна, Мішин Микола Іванович.

З метою оптимізації навантаження у роботі членів Комісії, у зв’язку з одночасним проведенням інших процедур у Комісії, а саме: конкурсів на зайняття вакантних посад суддів, кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді, перевірки практичних завдань, виконаних учасниками добору на посаду судді під час кваліфікаційного іспиту тощо, виникла необхідність в утворенні колегії Комісії № 4 для розгляду питання допуску кандидата на посаду судді до участі в конкурсі та допуску кандидата на посаду судді до проходження кваліфікаційного оцінювання (для цілей конкурсу на зайняття вакантних посад суддів в апеляційних судах).

Заслухавши доповідача, обговоривши питання порядку денного, Комісія дійшла висновку про формування зазначеної колегії Комісії № 4 з членів Комісії: Гладія Степана Васильовича, Солодкова Андрія Андрійовича, Устименко Валентини Євгенівни.

Ураховуючи викладене, керуючись статтями 79, 92, 93 та 101 Закону, Регламентом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Комісія

вирішила:

1. Затвердити склад колегії Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для розгляду питання допуску кандидата на посаду судді до участі в конкурсі та допуску кандидата на посаду судді до проходження кваліфікаційного оцінювання (для участі в конкурсі на зайняття вакантних посад суддів в апеляційних судах, оголошеному рішенням Комісії від 09 серпня 2019 року № 154/зп-19), а саме:

колегія Комісії № 4: Гладій Степан Васильович,

                                    Солодков Андрій Андрійович,

                                     Устименко Валентина Євгенівна.

2. Автоматизований розподіл заяв кандидатів на посаду судді апеляційного суду здійснювати між членами Комісії, які входять до складу колегій Комісії, визначених пунктом 1 цього рішення та рішенням Комісії від 09 серпня 2019 року № 154/зп-19, з 26 вересня 2019 року.

Головуючий                                                                                                           С.В. Гладій

Члени Комісії:                                                                                                        В.І. Бутенко

                                                                                                                                  О.М. Дроздов

                                                                                                                                  А.О. Заріцька

                                                                                                                                  М.А. Макарчук

                                                                                                                                  М.І. Мішин

                                                                                                                                  С.Л. Остапець

                                                                                                                                  М.В. Сірош

                                                                                                                                  А.А. Солодков

                                                                                                                                  Ю.Г. Тітов

                                                                                                                                  В.Є. Устименко

                                                                                                                                  Т.С. Шилова