X

Про розгляд питання щодо затвердження кодованих результатів анонімного письмового тестування на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання в межах процедури конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності, оголошеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 30 вересня 2017 року

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
04.10.2018
213/зп-18
Про розгляд питання щодо затвердження кодованих результатів анонімного письмового тестування на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання в межах процедури конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності, оголошеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 30 вересня 2017 року

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі кваліфікаційної палати із залученням палати з питань добору і публічної служби суддів:

головуючого – Козьякова С.Ю.,

членів Комісії: Бутенка В.І., Василенка А.В., Весельської Т.Ф., Гладія С.В., Заріцької А.О., Лукаша Т.В., Луцюка П.С., Мішина М.І., Прилипка С.М.,  Тітова Ю.Г., Устименко В.Є., Шилової Т.С.,

розглянувши питання про затвердження кодованих результатів анонімного письмового тестування на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання в межах процедури конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності, оголошеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 30 вересня 2017 року,

встановила:

Комісією 03 жовтня 2018 року проведено іспит (анонімне письмове тестування та виконання практичного завдання) під час кваліфікаційного оцінювання в межах процедури конкурсу на зайняття 21 вакантної посади судді Вищого суду з питань інтелектуальної власності, оголошеного Комісією 30 вересня 2017 року.

Для складення іспиту з’явились 148 учасників.

Порушень порядку складення іспиту не зафіксовано.

Бланки відповідей анонімного письмового тестування були відскановані та опрацювані в день іспиту у приміщенні його проведення (м. Київ, вул. Салютна, 2б).

Відповідно до абзацу п’ятого пункту 14 розділу ІІІ Положення про порядок та методологію кваліфікаційного оцінювання, показники відповідності критеріям кваліфікаційного оцінювання та засоби їх встановлення, затвердженого рішенням Комісії від 03 листопада 2016 року № 143/зп-16 (зі змінами) (далі – Положення), Комісія ухвалює рішення про затвердження деперсоніфікованих (кодованих) результатів анонімного письмового тестування.

Згідно з пунктом 14 розділу ІV Порядку проведення іспиту та методики встановлення його результатів у процедурі кваліфікаційного оцінювання, затвердженого рішенням Комісії від 04 листопада 2016 року № 144/зп-16 (зі змінами, далі – Порядок), мінімально допустимий бал анонімного письмового тестування визначається на основі рейтингу учасників з урахуванням кількості посад суддів, на які оголошено конкурс.

Рейтинг анонімного письмового тестування формується відповідно до кількості набраних учасниками балів (від більшого до меншого), де кожному учаснику визначається окрема позиція.

За результатами складання анонімного письмового тестування до виконання практичного завдання допускаються учасники, які набрали мінімально допустимий і більший бал у кількості, яка є вчетверо більшою від кількості вакантних посад суддів, на які оголошено конкурс.

Мінімально допустимий бал анонімного письмового тестування становить 60 відсотків від максимально можливого бала за відповідну стадію іспиту, якщо рішенням Комісії не встановлено більший мінімально допустимий бал.

До початку іспиту під час кваліфікаційного оцінювання в межах процедури конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності, оголошеного Комісією 30 вересня 2017 року, інший мінімально допустимий бал Комісією не встановлювався.

Відповідно до пункту 16 розділу ІV Порядку максимальна кількість балів, яку може отримати учасник іспиту за результатами складення анонімного письмового тестування, становить 90 балів.

Згідно з абзацом дев’ятим пункту 14 розділу ІV Порядку якщо двоє і більше учасників набрали однакові бали за анонімне письмове тестування, то для подальшої участі у кваліфікаційному оцінюванні допускаються усі такі учасники.

Обговоривши питання порядку денного, Комісія дійшла висновку про необхідність затвердити рейтингові кодовані результати анонімного письмового тестування на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання в межах процедури конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Кількість вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності, стосовно яких 30 вересня 2017 року оголошено конкурс, – 21. Кількість учасників, яка є вчетверо більшою від кількості вакантних посад суддів, на які оголошено конкурс, – 84.

Бал учасника тестування, який займає 84 позицію у рейтингу результатів анонімного письмового тестування – 65,25.

Кількість учасників, які набрали такий самий бал, – 5. Позиції цих учасників у рейтингу кодованих результатів тестування – з 82 по 86.

З огляду на наведене, Комісія вважає необхідним визнати такими, що успішно склали анонімне письмове тестування, 86 учасників, які займають вищі позиції у рейтингу.

Керуючись статтями 81, 83–85, 88, 91, 93 та 101 Закону, Положенням та Порядком, Комісія

вирішила:

  1. Затвердити рейтингові кодовані результати складеного 03 жовтня 2018 року анонімного письмового тестування на етапі іспиту під час кваліфікаційного оцінювання в межах процедури конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності, оголошеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 30 вересня 2017 року, згідно з додатком 1.
  2. Визнати такими, що успішно склали анонімне письмове тестування та продовжують участь в іспиті, 86 учасників з індивідуальними кодами для відповідного тестування згідно з додатком 2.
  3. Визнати такими, що не склали анонімного письмового тестування та припинили участь в іспиті, 62 учасників з індивідуальними кодами для відповідного тестування згідно з додатком 3.
  4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Комісії інформацію стосовно кодованих результатів анонімного письмового тестування згідно з додатком 4.

Головуючий                                                                                                 С.Ю. Козьяков

Члени Комісії:                                                                                              В.І. Бутенко

                                                                                                                        А.В. Василенко

                                                                                                                        Т.Ф. Весельська

                                                                                                                        С.В. Гладій

                                                                                                                        А.О. Заріцька

                                                                                                                        Т.В. Лукаш

                                                                                                                        П.С. Луцюк

                                                                                                                        М.І. Мішин

                                                                                                                        С.М. Прилипко

                                                                                                                        Ю.Г. Тітов

                                                                                                                        В.Є. Устименко

                                                                                                                        Т.С. Шилова