X

Про розгляд питання щодо відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Чулініна Дмитра Георгійовича, за скаргою представника ПАТ КБ “ПРИВАТБАНК” Полішко Ольги Сергіївни

Вища кваліфікаційна комісія суддів України
Рішення
26.04.2016
862/дп-16
Про розгляд питання щодо відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Чулініна Дмитра Георгійовича, за скаргою представника ПАТ КБ “ПРИВАТБАНК” Полішко Ольги Сергіївни

Вища кваліфікаційна комісія суддів України у складі:

головуючого – Козьякова С.Ю.,

членів Комісії: Весельської Т.Ф., Заріцької А.О., Луцюка П.С., Мішина М.І., Тітова Ю.Г., Устименко В.Є., Щотки С.О.,

розглянувши питання про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Чулініна Дмитра Георгійовича, за скаргою представника ПАТ КБ “ПРИВАТБАНК” Полішко Ольги Сергіївни,

встановила:

У жовтні 2014 року до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (далі – Комісія) надійшла скарга представника ПАТ КБ “ПРИВАТБАНК” Полішко О.С. щодо поведінки судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Чулініна Д.Г., яка може мати наслідком притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Заявник зазначає, що суддя Чулінін Д.Г. ще 10 листопада 2011 року ухвалив заочне рішення у справі № 2-749/11, однак, на день звернення з цією скаргою (тобто майже три роки) копію судового рішення не видав, на неодноразові звернення представників банку з цього питання не реагує.

Окрім цього, звернула увагу на ту обставину, що цей суддя рішенням Комісії № 149/дп-14 від 23 січня 2014 року уже був притягнутий до дисциплінарної відповідальності за вчинення аналогічного проступку.

З урахуванням викладених обставин, просить притягнути суддю Чулініна Д.Г. до дисциплінарної відповідальності.

28 березня 2015 року набрав чинності Закону України “Про забезпечення права на справедливий суд”, яким Закон України "Про судоустрій і статус суддів" викладено у новій редакції. Відповідно до пункту 8 Розділу II цього Закону (Прикінцеві та перехідні положення) заяви і скарги, подані до набрання чинності цим Законом, а також дисциплінарні провадження щодо суддів, розпочаті до набрання чинності цим Законом, здійснюються відповідно до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у редакції, що діяла на момент подачі відповідної заяви (скарги), відкриття відповідного дисциплінарного провадження.

З огляду на викладене, дисциплінарне провадження за скаргою представника ПАТ КБ “ПРИВАТБАНК” Полішко О.С. здійснюється за положеннями Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у редакції від 7 липня 2010 року (далі - Закон).

Розглянувши матеріали перевірки, заслухавши доповідача Весельську Т.Ф., Комісія дійшла висновку, що дисциплінарне провадження стосовно судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Чулініна Д.Г. підлягає припиненню з таких підстав.

Установлено, що у провадженні судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Чулініна Д.Г. перебувала цивільна справа за позовом ПАТ КБ “ПРИВАТБАНК” до ОСОБА_1 про звернення стягнення на предмет іпотеки (справа № 2-749/11).

Указом Президента України від 16 лютого 2016 року № 50/2016 “Про звільнення суддів” Чулініна Д.Г. звільнено з посади судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська у зв’язку з порушенням присяги судді.

Відповідно до пункту 14.5.9 Регламенту Комісії (затвердженого рішенням Комісії від 8 червня 2011 року №1802/зп-11, зі змінами та доповненнями), якщо на момент розгляду питання про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності суддя звільнений з посади уповноваженим органом, то Комісія припиняє дисциплінарне провадження.

Керуючись статтями 86, 91, 97 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, Комісія, -

вирішила:

припинити дисциплінарне провадження стосовно судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Чулініна Дмитра Георгійовича.

Головуючий                                                                                                С.Ю. Козьяков

Члени Комісії:                                                                                             Т.Ф. Весельська

                                                                                                                        А.О. Заріцька

                                                                                                                        П.С. Луцюк

                                                                                                                        М.І. Мішин

                                                                                                                        Ю.Г. Тітов

                                                                                                                        В.Є. Устименко

                                                                                                                        С.О. Щотка